ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И НАБЛЮДЕНИЕ НА СТРУКТУРНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ
НА ЕС В БЪЛГАРИЯ
Информацията е актуализирана на: 01.04.2020 Всички стойности са в лева.
Ръководство
Е-услуги
СФ на ЕС
За системата
Публична информация/
Оперативни програми/
Конкурентоспособност/
Оперативни програми
Транспорт
Околна среда
Регионално развитие
Конкурентоспособност
Техническа помощ
Развитие на чов. ресурси
Административен капацитет
Райони за планиране
Международен
Северозападен
Северен централен
Североизточен
Югозападен
Южен централен
Югоизточен
Организации
Бенефициенти
Партньори
Изпълнители
Проекти
Списък на проектите
Търсене
Разширено търсене
Речник
Речник на съкращенията
Справки
Справки публичен модул
Оперативна програма:
Конкурентоспособност
Район за планиране:
Всички
Обобщена информация
Идентификация
Описание
Партньори
Индикатори
Обобщена информация
Идентификация
Номер на проект от ИСУН:
BG161PO003-2.4.01-0021-C0001
Номер на проект:
К-02-11
Наименование:
Устойчиво развитие на клъстер "Кулинарни изкуства и гостоприемство"
Бенефициент:
Асоциация "Кулинарни изкуства и гостоприемство" (АКИГ)
Източник на финансиране:
ЕФРР ==>
Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика"
Дата на решение на договарящия орган:
05.06.2012
Начална дата:
25.07.2012
Дата на приключване:
25.07.2014
Статус:
Приключен
Място на изпълнение:
БЪЛГАРИЯ
     СЕВЕРНА И ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ          Североизточен               Добрич                    Добрич-град
Описание
Описание на проекта:
Устойчиво развитие на клъстер "Кулинарни изкуства и гостоприемство"
Дейности:
Подготовка на Дейност 1: Създаване и ресурсно обезпечаване на дейността на административното тяло на клъстера
Изпълнение на Дейност 1: Създаване и ресурсно обезпечаване на дейността на административното тяло на клъстера
Подготовка на Дейност 2: Повишаване капацитета на управителното и административното тяло на Клъстер “Кулинарни изкуства и гостоприемство”
Изпълнение на Дейност 2: Повишаване капацитета на управителното и административното тяло на Клъстер “Кулинарни изкуства и гостоприемство”
Подготовка на Дейност 3: Трансфер на ноу-хау, опит и добри практики
Изпълнение на Дейност 3: Трансфер на ноу-хау, опит и добри практики.
Подготовка и изпълнение на Дейност 4: Визуализация и публичност на проекта
Подготовка и изпълнение на Дейност 5. Външен одит на проекта
Подготовка на Дейност 1: Разработване на Интернет страница на клъстера с он-лайн резервационна система и виртуални кулинарни турове. (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 1: Разработване на Интернет страница на клъстера с он-лайн резервационна система и виртуални кулинарни турове.
Подготовка на Дейност 2: Проучване на пазара и разработване на маркетингова стратегия на клъстер “Кулинарно изкуство и гостоприемство”. (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 2: Проучване на пазара и разработване на маркетингова стратегия на клъстер “Кулинарно изкуство и гостоприемство”.
Подготовка на Дейност 3: Разработване на рекламна стратегия на клъстера (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 3: Разработване на рекламна стратегия на клъстера
Подготовка на Дейност 4: Изработване на информационни и рекламни материали (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 4: Изработване на информационни и рекламни материали
Подготовка на Дейност 5: Организиране и провеждане на четири информационни събития в Североизточен район за планиране (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 5: Организиране и провеждане на четири информационни събития в Североизточен район за планиране
Подготовка на Дейност 6: Организиране на национална конференция на тема “Кулинарията и гостоприемството – фактор за успешно развитие на туризма”. (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 6: Организиране на национална конференция на тема “Кулинарията и гостоприемството – фактор за успешно развитие на туризма”.
Подготовка на Дейност 7: Организиране и провеждане на международно кулинарно изложение (Разработване на документация и избор на изпълнител съгласно ПМС 55/2007)
Изпълнение на Дейност 7: Организиране и провеждане на международно кулинарно изложение
Подготовка на Дейност 8: Участие в регионални, национални и международни изложения (Датите на подбраните за участие събития са точно определени за 2012 година, но това къде се позиционира тази дейност в графика на проекта зависи от това през кой месе
Подготовка и изпълнение на Дейност 8: Участие в регионални, национални и международни изложения
Разходи за възнаграждения
Kонсултантски услуги по изготвяне на проектното предложение
Партньори
Партньори:
Изпълнители:
ЕКСЕЛИА ЕООД
"ЛАРГОСИТИ" ООД
ЕТ "Сихорс-Димчо Стойчев"
Асоциация за подпомагане на екологичния и селски туризъм
„Андрос адвенчърс“ ЕООД
Обединение „Олимпия груп – Мира-С травъл“
ОПТИМА ЕКСПЕРТ ООД
КРИЕЙТИВ БЪЛГАРИЯ
АРТ ИДЕЯ БГ
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП:
230 676 BGN
Общ бюджет:
241 780 BGN
БФП:
171 114 BGN
Общо изплатени средства:
171 114 BGN
Източник на финансиране
Верифицирани средства
Валута
Безвъзмездна финансова помощ
171 114
BGN
Реално изплатени суми
Период
Размер
2007
0 BGN
2008
0 BGN
2009
0 BGN
2010
0 BGN
2011
0 BGN
2012
0 BGN
2013
27 953 BGN
2014
0 BGN
2015
143 161 BGN
171 114 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС
145 447
BGN
Реално изплатени суми
Период
Размер
2007
0 BGN
2008
0 BGN
2009
0 BGN
2010
0 BGN
2011
0 BGN
2012
0 BGN
2013
23 760 BGN
2014
0 BGN
2015
121 687 BGN
145 447 BGN
В т.ч. Национално финансиране
25 667
BGN
Реално изплатени суми
Период
Размер
2007
0 BGN
2008
0 BGN
2009
0 BGN
2010
0 BGN
2011
0 BGN
2012
0 BGN
2013
4 193 BGN
2014
0 BGN
2015
21 474 BGN
25 667 BGN
Финансиране от бенефициента
82 569
BGN
Индикатори
Индикатор 1
Брой клъстери – създадени/подкрепени вече съществуващи
Индикатор 2
Проекти, реализирани в подкрепа на бизнеса, предприемачеството и новите технологии (брой)
Индикатор 3
Създадени нови работни места в подкрепените клъстери
Индикатор 4
Създадени инвестиции в подкрепените клъстери
Индикатор 5
Реализирани проекти за подобряване на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) в предприятията (брой)
Индикатор 6
Брой оформени кулинарни туристически дестинации на в резултат дейността на клъстера
Индикатор 7
Брой фирми, които декларират интерес да предлагат услуги и продукти в областта на кулинарията и кулинарния туризъм
Индикатор 8
Брой реализирани резервации чрез он-лайн резервационната система на клъстера
Индикатор 9
Членове на клъстера
Индикатор 10
Разработени стратегии
Индикатор 11
Проведени информационни събития, конференции, изложения
Индикатор 12
Разработени Интернет страници
Индикатор 13
Участие в национални и международни изложения
Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
Европейски съюз