Дейности:
|
Дейност 4: Подбор на младежи и провеждане на обучения по част от професия „Хлебар-сладкар“ С цел организиране на обучението организацията-изпълнител ще подаде заявка до местната ДБТ за информиране на потенциалните целеви групи и включването им в дейностите по проекта.
Ще се извърши насочване от бюрото по труда и подбор от стана на кандидата на 24 младежи за включането им в проекта.
Обученията са с продължителност по 300 учебни часа всяко едно при 6 учебни часа на ден, т.е. 50 дни. Превес ще имат практическите занятия, което ще се заложи в изискванията на техническото задание. Преподавателите ще са с висше образование, подходяща квалификация и опит. Ще се ползва учебната база с подходящо оборудване.
Ще се проведат две обучения втора квалификационна степен, част от професия за „Хлебар-сладкар“, код 5410301, специалност „Производство на хляб и хлеби изделя“ с по 12 младежа всяко.
Материалите за провеждане на обучението ще се раздадат срещу подпис. Обучаемите ще бъдат запознати с учебния план-график; предоставяне учебни материали и редовно снабдяване с материалите за теория и практика. Обучение - лекции; упражнения; практически занятия; подобрявяне екологичната и административна култура на обучаемите; иновативни подходи в обучението – практическо занятие, ролева игра и приложение на модерни ИКТ.
Водене на присъствени дневници с подпис; определяне и изплащане на стипендии за обучение, съобразно присъствените дни и часове; междинни тестове; провеждане на изпити по теория и практика; издаване и връчване на удостоверения за завършено професионално обучение.
Дейност 3: Процедури за определяне на изпълнител за услуги и доставки
За планираните дейности, обект на процедура ще се спазват следните етапи:
- изготвяне на график за провеждане на тръжната процедура;
- сформиране на комисия експерти за избор на доставчик;
- изготвяне на техническо описание на услугата/задание;
- изпращане на покана за представяне на оферта;
- приемане и оценка от комисията на получените оферти;
- избор на изпълнител.
Процедурите завършват с подписване на договор с избрания кандидат и уведомяване на останалите участници в процедурата (според вида процедура).
Провеждане на процедури по ПМС №69 за възлагане с предмет:
- изработване на информационна табела, банери и стикери
- публикации в медии
- лицензиран одитор
- провеждане на професионално обучение, втора квалификационна степен, по част от професия „Хлебар-сладкар“, код 5410301, специалност „Производство на хляб и хлебни изделя“;
- доставка на оборудване:
+ закупуване на спирален миксер, ламинатор, дозатор охладител за вода и подова фурна.
+ монтаж, инсталиране и пускане в производство на новото оборудване и обзавеждане.
- приемане с протокол на всички услуги и доставки.
Дейност 2: Популяризиране на проекта Изработване и монтаж /от изпълнител по ПМС №69/ на 1 бр. информационна табела, поставена на официалния вход на Бенефициента с информация, че проектът се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.
Изработка на банери с информация за проекта и проноса на ЕСФ, които ще се поставят в учебните зали, тъй като обученията ще се възложат на изпълнител и в залите ще се постави мобилна визуализация.
Поставяне на стикери върху дълготрайните активи за оборудване и обзавеждане на работните места.
Информираност на възможно най-широк кръг от хора чрез отпечатването на три публикации за популяризирне за дейностите по проекта, постигнатите цели и резултати, както и ползите за Кандидата и целевата група.
При цялостната реализация на проекта и осъществяване на проектните дейности, както и при изготвянето на проектни документи и осъществяване на кореспонденция с Договарящия орган, външни изпълнители, както и всички други страни ще бъде отбелявано, че проекта се реализара с финансовата подкрепа на ЕСФ чрез ОП РЧР.
Дейност 5: Заетост Дейността включва осигуряване на заетост на включените в обучението 24 младежи до 29 години.
Представяне заявление за работа, медицински свидетелства, свидетелства за съдимост и други документи по КТ.
Изготвяне и подписване на трудови договори и длъжностни характеристики с 24-те безработни лица завършили обученията.
Обучените лица ще бъдат разпределени по длъжности както следва: 3 лица – майстор, производство на тестени изделия, 3 лица – майстор, производство на захарни изделия, 2 лица – майстор-сладкар, 8 лица – месач, 8 лица – пекар.
Регистриране в НАП на трудовите договори.
Изпълнение на трудовите задължения от наетите младежи.
Водене на присъствена форма.
Начисляване и изплащане на трудови възнаграждения и осигуровки за всички осигурителни случаи.
Дейност 1: Организация и управление на проекта Дейността се изпълнява през целия период на проекта и включва следните поддейности:
- осъществяване на цялостна координация и организация за изпълнение на предвидените дейности по проекта;
- изготвяне на текуща документация по проекта;
- осъществяване на непрекъснат контрол върху изпълняваната дейност, както на екипа по проекта, така и на дейността на избраните външни изпълнители;
- изготвяне на технически и финансови отчети и отчитането им пред Договарящия орган;
Дейност 6: Мониторинг и отчетност Дейността е необходима за вътрешното наблюдение, оценка на напредъка и планиране на дейностите, както и за гарантиране резултатите от другите дейности по проекта.
Разработване от екипа по проекта на анкети и прилагането им за обратна връзка; обобщаване на анкетите за обратна връзка.
Технически, финансови и счетоводни отчети, съгласно стандартните процедури – извършват се от координатора и счетоводителя.
Проверки на място на обученията от екипа /МТБ, документи, учебни материали, усвояване на учебния материал от преподаватели и курсисти/. Установяват се с протокол ежемесечно. Контрол за опазване на околата среда при практиката.
Контрол върху проведените процедури за изпълнител – участие или наблюдение в комисиите за оценка на оферти.
В края на проекта ще се проведе одит от лицензиран одитор.
|