Описание на проекта:
|
повишаване на квалификацията на 190 служители в хотели "Даунтаун", "Феста Барсело", "Хемус" и охранителна фирма "Докарт", чрез провеждане на квалификационно обучение по девет специалности: хотелиер, ресторантьор, администратор, камериер, готвач, сервитьор, барман, портиер - пиколо, охранител; придобиване на езикови компетенции, адекватни на нуждите и изискванията за качествено обслужване; взаимстване на добри практики; придаване на дух на партньорство между фирмите в отасъла; уеднаквяване на качеството на сулугите в бранша; подобряване на комуникационната среда за работа с чуждестранните клиенти на хотелите; повишаване мотивацията на служителите да се развиват професионално и да надграждат своите знания; създаване на условия, в които те ще осъзнаят важността на усвояването на знания през целия живот, в името на възможностите за реализация през целия живот.
|
Дейности:
|
Дейност 1: „Сключване договори с екипа по проекта” Гражданските договори ще бъдат сключени в седем дневен срок от началото на изпълнението на проекта – 11 броя договори. Дейност 2: „Дейности по визуализация на проекта” Ще бъдат изработени 6 броя информационни табели, 500 броя информационни брошури за информиране и популяризиране на дейността по ОП „РЧР” . Предвидени са 3 публикации в местната преса и организиране на Кръгла маса след края на обучението. Дейност 3: „Избор на фирма изпълнител на обучението по английски език (провеждане на тръжна процедура)” Провеждане на тръжна процедура за избор на външен изпълнител за планираното чуждоезиково обучение съгласно Постановление 55 от 12.03.2007г. Дейност 4: „Избор на фирма изпълнител за разпечатването на учебните помагала (провеждане на тръжна процедура)” Провеждане на тръжна процедура за избор на външен изпълнител за изготвяне на учебните материали съгласно Постановление 55 от 12.03.2007г. Дейност 5: „Провеждане на входящи тестове на обучаемите и разпределянето им в групи” Всички обучаеми по английски език ще преминат през начално тестване за първоначално определяне на езиковото им ниво и разпределянето им в групи. Дейност 6: „Стартиране и провеждане на чуждоезиково обучение на 190 лица разпределени в 19 групи” Обучаемите 190 бенефициенти ще бъдат разпределени в 19 групи в зависимост от показаните резултати на входящият тест и предвидената професионална квалификация. Дейност 7: „Стартиране и провеждане на квалификационно обучение: на 190 лица разпределени в 19 групи по 9 специалности” 190 обучаеми ще бъдат разпределени по 19 групи в зависимост от квалификацията, от която се нуждаят. Те ще преминат обучение по 9 специалности: камериер , готвач, администратор в хотел, сервитьор, барман, портиер-пиколо, хотелиер, ресторантьор, охранител.
Сервитьор-барман (барманство): 16 заети лица, разделени в 2 групи, 100 учебни часа
Сервитьор-барман (сервиране): 20 заети лица, разделени в 2 групи, 100 учебни часа
Готвач: 20 заети лица, разделени в 2 групи, 110 учебни часа
Портиер-пиколо: 16 заети лица в 1 група, 110 учебни часа
Камериер: 47 заети лица, разпределени в 4 групи, 140 учубни часа
Администратор в хотелиерството: 15 заети лица, разпределени в 2 групи, 100 учебни часа
Хотелиерство: 7 заети лица в 1 група, 140 учебни часа
Ресторантьор: 9 заети лица в 1 група, 100 учебни часа
Охранител: 40 заети лица, разпределени в 4 групи, 120 учебни часа Дейност 8: „Вътрешен мониторинг” Ежемесечно Екипът по проекта ще изготвя вътрешен отчет за дейноститет извършени през периода и ръководейки се от Плана за действие ще дава оценка за прогреса на извършените дейности и постигнатите резултати. Дейност 9: „Отчетност” Вътрешния мониторинг ще се осъществява чрез месечни срещи на Екипа на проекта, който ще следи коректното изпълнение на заложените дейности.
|