Дейности:
|
Изпълнение на Дейност 1 - Изграждане на операционен мениджмънт, управление и координация на проекта • Разработване и внедряване на надеждна система за управление на проекта. Детайлизиране на плана за действие и бюджета на проекта.
• Координиране на дейностите от ръководството на проекта;
• Дистанционно обсъждане на казуси, възникнали в хода на дейността;
• Периодичен финансов контрол
• Сключване на договори за повишаване на квалификацията и за преквалификация по чл. 234 от Кодекса на труда между фирмата и обучаваните с цел създаване на условия за осигуряване на устойчива заетост в „Димитър Маджаров-2” ЕООД чрез гарантиране на постоянна работа на обучените участници от целевата група. Сключване на договори за запазване на заетостта на обучените най-малко една година след приключване на обучението
Изпълнение на Дейност 2 - Популяризиране на проекта и Оперативната Програма ”Развитие на човешките ресурси” • провеждане PR-кампания за постигане на информирана гражданска позиция по развитието на човешките ресурси и необходимостта от въвеждане на нови форми за професионално обучение, отговарящи на европейските стандарти;
• изработване на листовки, обяви, постери и стикери. Изработване на дипляни с описание на идеята на проекта, целите, както и очакваните резултати;
• разпространение на рекламните материали със съдействието на Дирекция „Бюро по труда” .
• Представяне на добрата практика сред работодателите от индустрията за производство на храни.
Подготовка на Дейност 3 -Провеждане на професионално обучение Избор на обучаваща организация по ПМС 55 за обучението по проекта Изпълнение на Дейност 3 - Провеждане на професионално обучение • Провеждане на професионално обучение по част от професия 541020 „Оператор в хранително-вкусовата промишленост”, специалност 5410202 „Производство и преработка на мляко и млечни продукти” – квалификационен курс от 7 групи х 14 души и 1 група от 15 души мъже и жени х 240 часа, разпределени по 12 часа седмично (4 ч. /ден, 3 дни в седмицата) в рамките на 10 месеца (плюс 1 седмица за изпити за професионална квалификация);
• Провеждане на професионално обучение по част от професия 541020 „Оператор в хранително-вкусовата промишленост”, специалност 5410203 „Производство и преработка на месо, месни продукти и риба”– квалификационен курс от 5 групи х 15 души и 1 група х 16 души мъже и жени х 240 часа, разпределени по 12 часа седмично (4 ч. /ден, 3 дни в седмицата) в рамките на 10 месеца (плюс 1 седмица за изпити за професионална квалификация);
• Провеждане на професионално обучение по част от професия 345120 „Икономист”, специалност 3451204 „Икономика и мениджмънт”– квалификационен курс от 2 групи х 13 души мъже и жени х 190 учебни часа, разпределени по 4 учебни часа на ден в рамките на 48 дни (плюс 2 дни за изпити за професионална квалификация);
Подготовка на Дейност 4 - Провеждане на обучение за придобиване на ключови компетентности • Разработване на график за обучението по групи Изпълнение на Дейност 4 - Провеждане на обучение за придобиване на ключови компетентности • Провеждане на обучение за придобиване на ключови компетентности за общуване на чужд език 3 групи х 17 участници (обучение по английски език), умения за учене 11 групи х 19 и 1 група х 22 участници (обучение за работа в екип) и умения за инициативност и предприемачество (обучение за ISO 1 група х 24 и 1 група х 25 участници и организация на производството 4 групи х 26 и 1 група х 27 участници) – общо 231 души мъже и жени, разпределени в 20 групи), 70 часа за всяка група, обучаваща се по ключови компетенции за общуване на чужд език и умения за учене и 24 часа за всяка група, обучаваща се по ключови компетенции за инициативност и предприемачество), разпределени съответно по 12 часа седмично (4 ч. /ден, 3 дни в седмицата) в рамките на 2 месеца и по 8 часа в рамките на три дни, или общо един месец;
|