Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.2.03-0406-C0001
Номер на проект: ESF-2203-01-04003
Наименование: Oсигуряване на организиран транспорт до и от работното място на заетите лица в ХЕФТИ МЕТАЛС ЕООД
Бенефициент: "ХЕФТИ МЕТАЛС" ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 04.11.2013
Начална дата: 02.12.2013
Дата на приключване: 01.05.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: България
Описание
Описание на проекта: Запазване на заетостта на лицата в „ХЕФТИ МЕТАЛС” ЕООД, чрез разширяване на комплекса от мерки, насочени към насърчаване на географската мобилност на пътуващите ежедневно лица до и от работното място
Дейности: Дейност 1: Сформиране на екип за организация и управление на проекта Екипът за организация и управление на проекта ще бъде сформиран след подписване на договора. Той ще се състои от Ръководител на проекта, Технически сътрудник и Счетоводител. Екипът е определен още при подготовката на проектното предложение, което гарантира познаването на проектната идея и конкретните дейности, които ще се извършват. Членовете на екипа ще бъдат ангажирани по проекта със сключване на договори, в които ще се определят техните задължения и отговорности. Членовете на екипа ще бъдат отговорни за техническото и финансово изпълнение на проекта. В изпълнение на функциите си ще провеждат ежемесечни работни срещи, на които ще се следи за изпълнението на календарния график и напредъка на проекта. Ще бъдат изготвяни справки за извършените дейности и ще се планират предстоящите. За изпълнение на заложените дейности екипът по проекта ще изготви подробен план за организация на изпълнението на дейностите по проекта. На всеки член от екипа ще бъдат възложени конкретни задачи, както и ще бъдат определени конкретните задължения въз основа на квалификацията и опита. Екипът по проекта ще изготвя и предоставя на Управляващия орган по програмата междинни и заключителен технически и финансови доклади.
Дейност 2: Избор на изпълнители на дейности по проекта „ХЕФТИ МЕТАЛС” ЕООД ще осигури публичност, прозрачност и равна възможност за участие на заинтересованите страни при избора на изпълнители. Изборът на изпълнители за отделните дейности ще се осъществи съгласно ПМС 69/2013 г., По проекта се предвижда да бъдат избрани следните изпълнители: 1. Избор на изпълнител за „Осъществяване на мерки за информация и публичност” – не се провежда процедура – стойността, заложена в бюджета на проекта е под праговете от ПМС 69/2013 г.. 2. Избор на изпълнител на дейността „Осигуряване на организиран транспорт до и от работното място на заети лица в „ХЕФТИ МЕТАЛС” ЕООД - ще се проведе процедура на открит избор съгласно ПМС 69/2013 г. 3. Избор на изпълнител за „Осъществяване на одит по проекта” – не се провежда процедура – стойността, заложена в бюджета на проекта е под праговете от ПМС 69/2013 г „ХЕФТИ МЕТАЛС” ЕООД ще сключи договори с избраните изпълнители, ще бъдат подписани протоколи за приемане на извършена работа и ще бъдат представени първични счетоводни документи за отчитане на разходите.
Дейност 3 – Информиране и публичност по проекта С цел осигуряване на публичност и популяризиране на дейностите по проекта, както и финансовата подкрепа от Европейския Социален Фонд, чрез Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси”, след подписване на договора за финансиране на проекта ще стартира информационна кампания за широката общественост. С оглед на по-голямата информираност относно проекта, се предвиждат: Пресконференции 2 броя (при стартиране и при приключване на дейностите по проекта); 4 бр. платени публикации в местни печатни медии; Излъчени 4 бр. платени репортажи по местни телевизии; Изработени информационни табели за изпълнението на проекта, които ще се постави на видно място на 4-те обекта; Периодично публикуване на информация за изпълнението на проекта на интернет страницата на дружеството;
Дейност № 4 - Осигуряване на организиран транспорт до и от работното място на заети лица в „ХЕФТИ МЕТАЛС” ЕООД. Осигуряването на организиран транспорт на заетите лица до и от четирите бази на предприятието ще се осъществи от външен изпълнител, избран чрез процедура на открит избор, съгласно ПМС 69/2013 г. Транспортът ще бъде организиран по детайлно разписани и утвърдени транспортни схеми, съобразени с местоживеенето на лицата и тяхното работно време. По проекта се предвиждат девет маршрута – три до база Нови Искър, два до база Мездра, два до база Девня и два до база Пловдив. Заложените средства в бюджета на проекта са изчислени за дванадесет месеца, на база на километрите по всеки маршрут, при средно 21 работни дни за месец. Началните точки на всеки маршрут са съобразени с местоживеенето на лицата, работещи в предприятието, като отделните точки по маршрутите не се припокриват. Необходимостта от извършване на тази дейност е базирана на отдалечеността на населените места по местоживеене на лицата до базите на предприятието и липсата на директен и удобен транспорт съобразен с работното време на лицата. По този начин ще се подобри социалната политика на предприятието, ще се запази заетостта и ще се повиши привлекателността на работните места.
Дейност 5 – Отчитане на проекта При изпълнението на проекта ще бъде изготвено архивно досие. В досието на проекта ще бъдат съхранявани: Договора за безвъзмездна финансова помощ; Кореспонденцията по проекта; Документите за избор на изпълнители на дейностите по проекта и сключените договорите с тях и др.; Счетоводни и финансови документи; Изготвени справки, протоколи и доклади; Други документи, свързани с проекта; В хода на изпълнение на проекта ще бъдат изготвени: Подробен план график за изпълнение на дейностите по проекта; Месечни справки за включените в проекта лица и изпълнените дейности; Протоколи от работни срещи на екипа за управление на проекта; Междинен финансов и технически доклад за изпълнение на проекта; Заключителен финансов и технически доклад за изпълнение на проекта; По проекта ще се води подробна отчетност, с цел събирането на всички необходими данни за осъществяване на коректно финансово управление, мониторинг и верифициране на разходите. При осчетоводяване на документите свързани с изпълнението на проекта и при изготвяне на междинни и заключителни отчети, стриктно ще се спазва нормативната уредба в областта на счетоводството. Плащанията към изпълнители ще се извършват от счетоводителя на проекта, по банков път, съгласно подписаните договори и документите за предадената работа. Верифицирането на разходите, като процес на наблюдение и контрол върху финансовия и технически напредък по проекта ще потвърди достоверността на извършените разходите.
Дейност 6 – Одит на проекта Избраният одитор по проекта ще извърши проверка на финансовите отчети за дейността и на необходимата придружаваща документация и счетоводни данни и ще удостовери с доклад, че: Разходите са действително извършени; Разходите са отчетени, в съответствие със счетоводните стандарти; Разходите са извършени през периода упоменат във финансовия/те отчет/и за дейността по изпълнение на договора за финансово подпомагане; Разходите са вписани в отчета/ите; Разходите са допустими и не са включени недопустими разходи, съгласно договора с финансиращия орган.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
Надин Холд ЕООД
Актив Бизнес ЕООД
Ай Ви Продукшън ЕООД
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 130 530 BGN
Общ бюджет: 45 357 BGN
БФП: 45 357 BGN
Общо изплатени средства: 43 932 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 45 357 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 26 106 BGN
2015 17 826 BGN
43 932 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 38 553 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 22 190 BGN
2015 15 152 BGN
37 342 BGN
В т.ч. Национално финансиране 6 803 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 3 916 BGN
2015 2 674 BGN
6 590 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Няма въведени индикатори към този проект


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз