Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.2.03-0146-C0001
Номер на проект: ESF-2203-06-11014
Наименование: Осигуряване на социални придобивки за заетите в ИКСЕТИК ПЛОВДИВ EOOД под формата на организиран превоз до работното място
Бенефициент: Магна Пауъртрейн Пловдив
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 04.11.2013
Начална дата: 16.12.2013
Дата на приключване: 01.08.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Южен централен
               Пловдив
                    Раковски
Описание
Описание на проекта: Подобряване на териториалната мобилност, адаптивността, професионалното развитие и конкурентоспособността на служителите на Иксетик Пловдив ЕООД и запазване на техните работните места и доходи.
Дейности: Дейност 1: Мобилизация на ресурсите Ще бъде проведена работна среща на екипа на проекта и ръководството на дружеството за дефиниране на необходимите ресурси и тяхната алокация за нуждите на проекта. Ще бъдат осигурени всички необходими ресурси: офис помещения, офис оборудване, консумативи, специализиран и стандартен софтуер, телекомуникационни средства и други. Приносът на дейността към резултатите на проекта се изразява в осигуряване на необходимите човешки и технически ресурси за ефективно изпълнение на проекта и постигане на заложените резултати.
Дейност 2: Управление на проекта Управлението на проекта ще се осъществи от екип от специалисти както следва: ръководител на проекта, координатор и счетоводител. Изпълнението на тази дейност ще се осъществява в съответствие с Ръководството на бенефициента и съобразно ролите и отговорностите на всеки член на екипа. При изпълнението на дейността ще се използва методология за структурирано управление на проекти (описана в т. 5.2.1). Ще бъдат прилагани процедури за наблюдение, контрол и вътрешна оценка (описани в т. 5.4). Ще се осигури необходимата отчетност – финансова и техническа по отношение на всички изпълнявани дейности и съгласно изискванията на Договарящия орган. Дейността е необходима с цел да се посрещнат следните основни групи предизвикателства: 1) свързани с техническото изпълнение на проекта; 2) свързани с ефектите за целевата група; 3) свързани с управление на договорите с изпълнителите и 4) свързани с изпълнението на формалните изисквания на финансиращата програма. Основните задачи пред екипа за управление на проекта ще бъдат: 1) избор на изпълнители за услуги по превоз на пътници и осигуряване на публичност; 2) управление на договорите с изпълнителите; 3) планиране и координация на основната дейност по превоз на пътници и 4) осигуряване на финансова и техническа отчетност за изпълняваните дейности. Дейността ще бъде извършена при спазване на принципа на прозрачност при вземането на решения и тяхното прилагане. Прозрачността ще бъде прилагана в рамките на екипа, както и при взаимоотношенията с целевата група и заинтересованите страни. В рамките на дейността ще бъдат прилагани механизми, които гарантират ефикасност и ефективност при постигане на заложените цели (подробно описани в т. 5.4).
Дейност 3: Подготовка на тръжни документи и провеждане на процедура за избор на изпълнител Ще бъдат изготвени тръжни документи за избор на превозвач, които ще бъдат предоставени на потенциални изпълнители. Дейността ще се извърши в съответствие с ПМС 69/2013 за условията и реда за определяне на изпълнител, както и съгласно изискванията, заложени в Ръководството на бенефициента за изпълнение на проекти по схема BG051PO001-2.2.03 „На път”. При изпълнението на дейността ще се следи стриктно за недопускане на нередности, особено за нередности, свързани с провеждането на процедурата. Ще бъде приложена процедура по предварително одобрение от страна на Договарящия орган на цялата тръжна документация и оценителния доклад с цел контрол по спазване на правилата за избор на изпълнители от страна на бенефициента преди сключване на договор с избрания изпълнител.
Дейност 4: Сключване на договор за превоз От кандидата, определен за изпълнител, ще бъдат изискани документи за удостоверяване липсата на обстоятелствата водещи до отстраняване от участие в избора за изпълнител, декларирани от него. След получаване на изисканите документи ще бъде сключен договор, който ще включва всички предложения от офертата на участника, въз основа на които е определен за изпълнител. Съгласно изискванията в договора ще бъдат включени и някои от разпоредбите на „Общите условия” на договора за безвъзмездна финансова помощ отнасящи се до “Отговорност”, „Конфликт на интереси”, „Поверителност”, „Визуална идентификация”, „Счетоводни отчети и технически и финансови проверки”, както и всички изисквания, посочени в ПМС 69/2013 г. Договор няма да бъде сключен с кандидат, при който са налице някои от обстоятелствата посочени в ПМС 69/2013.
Дейност 5: Превоз на пътници За изпълнение на проекта, в рамките на всяко денонощие, през работните дни, ще бъдат използвани шест (6) маршрута: четири маршрута от град Пловдив, и по един от град Чирпан и град Раковски. По тези маршрути работниците (166 човека) ще бъдат транспортирани до и от завода на Магна Пауъртрейн Пловдив ЕООД в с. Стряма, Индустриална зона „Раковски“, общ. Раковски. По всеки от маршрутите ще се движи по едно превозно средство в рамките на денонощието както следва: Маршрут 1 – един курс от гр. Пловдив до завода и обратно, превозно средство с 16 места Маршрут 2 – общо 3 курса от гр. Пловдив до завода и обратно, превозно средство с 50 места Маршрут 3 – един курс от гр. Пловдив до завода и обратно, превозно средство с 16 места Маршрут 4 - общо 3 курса от гр. Пловдив до завода и обратно, превозно средство с 50 места Маршрут 5 - общо 3 курса от гр. Чирпан до завода и обратно, превозно средство с 16 места Маршрут 6 - общо 3 курса от гр. Раковски до завода и обратно, превозно средство с 16 места Дейността е необходима, тъй като производството на дружеството е в с. Стряма, община Раковски, а повечето от работещите в завода живеят в други населени места. В дружеството е въведен многосменен режим на работа (първа, втора, нощна и редовна смяна).
Дейност 6: Публичност и разпространение на информация Съгласно изискванията на ОПРЧР, Магна Пауъртрейн Пловдив ЕООД ще информира широката общественост за финансовото подпомагане, което му е отпуснато от фондовете и ще предприеме всички необходими стъпки за популяризиране на обстоятелството, че Европейският съюз съфинансира проекта, като посочва ясно, че операцията, която изпълнява, е избрана в рамките на оперативната програма, съфинансирана от ЕСФ. По тази дейност се предвижда изпълнението на следните поддейности: 1. Избор на изпълнител за изработване на информационни материали: 20 плакати и 500 листовки (избор между три оферти); 2. Дизайн и отпечатване на плакати и листовки; 3. Популяризиране на проекта и информиране на обществеността чрез:  организиране на 2 информационни събития за местните и/или национални медии – за старта и завършването на дейностите по проекта;  поставяне на плакати на информационните табла в предприятието;  предоставяне на листовки на проекта на представители на целевата група, бизнеспартньори, представители на институции, медии и други. В тази дейност ще бъдат включени всички други мерки за информация и публичност при изпълнението на проекта (описани в т. 5.2.2). Дейността ще бъде извършена в пълно съответствие с изискванията на Ръководството за изпълнение на дейности за информиране и публичност по ОПРЧР.
Дейност 7: Приключване и отчитане на проекта Ще бъдат извършени следните дейности: 1) Проверка на степента, до която заложените в проекта резултати са били постигнати; 2) Подготовка на краен доклад и пренасочване на ресурсите, ангажирани в проекта в изпълнението на следващи фирмени проекти със сходен предмет.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
"СТОЙЧЕВ И СИН - ДС" ЕООД
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 180 454 BGN
Общ бюджет: 162 212 BGN
БФП: 162 212 BGN
Общо изплатени средства: 162 212 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 162 212 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 36 091 BGN
2015 126 121 BGN
162 212 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 137 880 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 30 677 BGN
2015 107 203 BGN
137 880 BGN
В т.ч. Национално финансиране 24 332 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 5 414 BGN
2015 18 918 BGN
24 332 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, ползвали преференции за транспорт до работното място
Индикатор 2 Дял на лицата, запазили работното място след приключване на насърчителните мерки


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз