Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.1.13-0358-C0001
Номер на проект: ESF-1113-01-11005
Наименование: "Разкриване и оборудване на нови работни места в "АСО 911" ООД"
Бенефициент: "Ей Ес Джи Секюрити" ООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 09.09.2013
Начална дата: 15.10.2013
Дата на приключване: 15.03.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта:  повишаване адаптивността и конкурентоспособността на безработните лица;  интегриране уязвими групи на пазара на труда – безработни младежи до 29 годишна възраст;  придобиване на практически умения и трудов опит от безработните младежи;  повишаване на квалификацията и производителността на труда и осигуряване на заетост;  изпълнение на дългосрочната цел на фирмата ориентирана към повишаване на квалификацията;  осигуряване на квалифициран персонал за осъществяване дейността на дружеството;  създаване на добри практики и модел с цел повишаване на информираността на работодателите в страната;  създаване на условия за по-широко прилагане на принципите за учене през целия живот, следвайки стратегиите на ЕС и целите за създаване на икономика, основана на знанието.
Дейности: 1. Подбор на представители на целевата група. Подготовка: „АСО 911” ООД подава „Заявка” за извършване на подбор в ДБТ и определя член от екипа по проекта, който ще участва в Комисията по подбор на подходящи за включване представители на целевата група. ДБТ изнася „Съобщение до потенциалните кандидати” на информационното табло в ДБТ и трудовите посредници уведомят представителите на целевата група за дадената възможност за включване по проекта. В проекта ще бъдат включвани безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в ДБТ. Изпълнение: ДБТ приема „Заявление” от желаещите да бъдат включени в дейностите по проекта и изготвя „Дълъг списък” от подходящи кандидати. „АСО 911” ООД преглежда списъка и създава „Кратък списък” на одобрените и допуснати до индивидуално интервю кандидати. ДБТ утвърждава „Комисия”, която разглежда документите и провежда интервюта с представителите на целевата група. За гарантиране на пълна прозрачност ще бъде включен представител на МЗ. „Комисията” изготвя окончателно класиране в „Протокол” състоящ се от списък с номинирани кандидати и списък с резерви. „Окончателният списък” се изнася на информационното табло в ДБТ. „АСО 911” ООД подписва индивидуални договори с избраните представители на целевата група за включване в проекта, в който са ясно регламентирани правата и задълженията на страните. В дейността ще се вземат под внимание опитът и добрите практики на Агенция по заетостта от последните години при реализирането на мерки за насърчаване на заетостта, както и натрупания опит при изпълнение на Програма ФАР.
2. Провеждане на професионално обучение Подготовка: Подбор на изпълнител по реда на ПМС 69/2013 г.- В процедурата за избор на изпълнител ще бъдат заложени хоризонталните принципи за превенция на дискриминация, равенство между половете и равен старт. По никакъв начин няма да се поставят ограничения за подаване на оферти от кандидати, техни представители или служители, които са основани на техните пол, раса, етнически произход, религия или вярвания, увреждания, възраст или сексуална ориентация. Изпълнение: 2.1. Провеждане на професионално обучение по част от професия „Охранител” – код по списъка на професиите за ПОО: 861010, специалност „Физическа охрана на обекти” – код по списъка на професиите за ПОО: 8610103 и полагане на изпит с цел придобиване на Удостоверение за професионално обучение. Включени в обучението ще са 10 бр. одобрени представители на целевата група. Продължителността на обучението ще е минимум от 630 часа на база минимум 8 учебни часа дневно и задължително включен модул свързан с опазването на околната среда или управлението на отпадъците. В рамките на една календарна седмица ще бъде организиран и проведен изпит на обучените лица, с цел придобиване на Удостоверение за професионално обучение. 2.2. Провеждане на професионално обучение по част от професия „Монтьор по комуникационни системи” – код по списъка на професиите за ПОО: 523020, специалност „Радио и телевизионна техника”– код по списъка на професиите за ПОО: 5230201 и полагане на изпит с цел придобиване на Удостоверение за професионално обучение. Включени в обучението 4 бр. одобрени представители на целевата група. Продължителността на обучението ще е минимум от 360 часа на база минимум 8 учебни часа дневно и задължително включен модул свързан с опазването на околната среда или управлението на отпадъците. В рамките на една календарна седмица ще бъде организиран и проведен изпит на обучените лица, с цел придобиване на Удостоверение за професионално обучение. През периода на обучение на включените представителите на целевата група ще се осигурят стипендии в размер от 8 лв. за всеки учебен ден на всяко едно лице. За целта на дейността, осигуряване на аналитичност и прозрачност, ще бъдат създадени лични банкови сметки и дебитни карти на обучаемите по проекта, в който ежемесечно ще се превеждат натрупаните суми от стипендии.
3. Провеждане на обучение по дигитална компетентност Подготовка: Подбор на изпълнител по реда на ПМС 69/2013 г. - В процедурата за избор на изпълнител ще бъдат заложени хоризонталните принципи за превенция на дискриминация, равенство между половете и равен старт. По никакъв начин няма да се поставят ограничения за подаване на оферти от кандидати, техни представители или служители, които са основани на техните пол, раса, етнически произход, религия или вярвания, увреждания, възраст или сексуална ориентация. Изпълнение: Провеждане на обучение по дигитална компетентност и полагане на финален тест с цел придобиване Сертификат за завършен курс по "Компютърна грамотност”. Включени в обучението 8 бр. одобрени представители на целевата група. Продължителността на обучението ще е минимум от 48 часа на база минимум 8 учебни часа дневно и задължително включени модули за работа с Windows, MS Office: Excel и Internet. В рамките на един ден ще бъде организиран и проведен тест на обучените лица, с цел придобиване на Сертификат за завършен курс. През периода на обучение на включените представителите на целевата група ще се осигурят стипендии в размер от 8 лв. за всеки учебен ден на всяко едно лице. За целта на дейността, осигуряване на аналитичност и прозрачност, ще бъдат създадени лични банкови сметки и дебитни карти на обучаемите по проекта, в който ежемесечно ще се превеждат натрупаните суми от стипендии.
4. Оборудване и обзавеждане на нови работни места Подготовка: Подбор на изпълнители по реда на ПМС 69/2013 г. В процедурите за избор на изпълнител ще бъдат заложени хоризонталните принципи за превенция на дискриминация, равенство между половете и равен старт. По никакъв начин няма да се поставят ограничения за подаване на оферти от кандидати, техни представители или служители, които са основани на техните пол, раса, етнически произход, религия или вярвания, увреждания, възраст или сексуална ориентация. Изпълнение: Оборудване и обзавеждане на нови работни места за заетите след обучение лица на длъжности: - „монтьор сигнално-охранителни системи” – 2 бр. работни места споделени от 4 бр. служители – по двама в екип - „оператор сигурност” – 2 бр. работни места, споделени от 8 бр. служители , работещи на смени по двама; Служителите назначени на длъжност „оператор сигурност”, ще споделят работните си места в „оперативен център за видеонаблюдение”, който е в процес на обособяване. Цялостните дейности по СМР на помещението, както и оборудването за общо функциониране на центъра, са за сметка на дружеството и не са обект на този проект. ЦЕНИТЕ НА ЗАЛОЖЕНОТО В ПРИЛОЖЕНИЕ Б4 КЪМ БЮДЖЕТА ОБЗАВЕЖДАНЕ И ОБОРУДВАНЕ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА СА ОПРЕДЕЛЕНИ ЧРЕЗ ПРОУЧВАНЕ НА ПАЗАРА НА БАЗА 2 ОФЕРТИ ОТ ДОСТАВЧИЦИ;
5. Осигуряване на заетост Подготовка: Назначаване на трудови договори на всички лица от целевата група преминали успешно обучения, както следва: 5.1. Придобилите Удостоверения за професионално обучение - част от професия „Охранител” -специалност „Физическа охрана на обекти” на длъжност „Охранител” – код по НКПД 2011: 5414-1007 на сумарно работно време, за 11 месеца – 10 бр. лица от целевата група заложени в бюджета. 5.2. Придобилите Удостоверения за професионално обучение - част от професия „Монтьор по комуникационни системи” специалност „Радио и телевизионна техника на длъжност „Монтьор сигнално-охранителни системи” – код по НКПД 2011: 7422-2004 на споделено работно място, за 12 месеца – 4 бр. лица от целевата група заложени в бюджета. 5.3. Придобилите Сертификати за завършен курс по "Компютърна грамотност” „Оператор сигурност” – код по НКПД 2011: 5414-3013 на сумарно работно време и споделяне на работното място, за 12 месеца – 8 бр. лица от целевата група заложени в бюджета. Изпълнение: 5.1. Заетите на длъжност „охранител” ще бъдат разпределени към вече съществуващите обекти охранявани от дружеството, където ще усвояват практически умения по професията и придобиват на допълнителни компетенции. Ще им бъдат осигурени необходимото униформено облекло и оборудване на работното място според спецификата на обектите. Възнаграждението заложено в бюджета на проекта, което ще получават ще бъде в размер на 310 лв. на месец, съответно и осигурителните вноски ще са на същата база. 5.2. Заетите на длъжност „монтьор сигнално-охранителни системи” ще бъдат разпределени в екипи по двама и снабдени с предвиденото по проекта оборудване и обзавеждане за новоразкритите им споделени работни места. Дружеството ще предостави част от собствените си автомобили за изпълнение на служебните им задължения. Възнаграждението заложено в бюджета на проекта, което ще получават ще бъде в размер на 330 лв. на месец, съответно и осигурителните вноски ще са на същата база. 5.3. Заетите на длъжност „оператор сигурност” ще бъдат обединени в отдел „видео мониторинг” и разположени в „оперативен център за видеонаблюдение”, който е в процес на изграждане за сметка на дружеството, а новоразкритите работните места ще бъдат оборудвани и обзаведени високотехнологичното оборудване предвидено по проекта. Възнаграждението заложено в бюджета на проекта, което ще получават ще бъде в размер на 310 лв., съответно и осигурителните вноски ще са на същата база. Заплащането на възнаграждението ще се извършва ежемесечно по банков път в личните банкови сметки създадени по проекта, с цел осигуряване на аналитичност и прозрачност на дейността. След приключване на дейностите по осигуряване на заетост „АСО 911” ООД няма аранжимент по осигуряване на заетост на лицата от целевата група, но по усмотрение на ръководството, на заетите, които успешно усвоят нужните практически умения, допълнителни компетенции, инструктажи и се справят с ежедневно поставените има задачи, ще им бъде предложено повишаване на възнаграждението.
6. Визуализация. Подготовка: Подбор на изпълнители по реда на ПМС 69/2013 г. В процедурите за избор на изпълнител ще бъдат заложени хоризонталните принципи за превенция на дискриминация, равенство между половете и равен старт. По никакъв начин няма да се поставят ограничения за подаване на оферти от кандидати, техни представители или служители, които са основани на техните пол, раса, етнически произход, религия или вярвания, увреждания, възраст или сексуална ориентация. Изпълнение: В началото на проекта ще се проведе информационно събитие (пресконференция), на което ще бъдат поканени местни и национални медии и ще бъдат запознати с дейностите и целите на проекта, както и с финансовият принос на Общността. По време на изпълнението, ще бъде поместена информация на интернет страницата на дружеството за напредъка по проекта, с цел осигуряване на прозрачност при взимането на решения и тяхното прилагане. Върху закупеното оборудване и обзавеждане, за създаване на нови работни места на заетите след обучение лица, ще бъдат поставени обозначителни стикери. На входовете на офисите на фирмата ще бъдат залепени плакати. В заседателната зала, ще се постави информационна табела. При приключване на проекта ще бъде изготвена и разпространена брошура на проекта и второ информационно събитие (пресконференция), на което ще бъде представено постигнатото по проекта и изпълнението на заложените индикатори. Ще бъде осъществена публикация в един национален ежедневник. Всички информационни дейности и материали ще бъдат съобразени с изискванията на Оперативната програма.
7. Вътрешен контрол, управление и отчетност. Подготовка: Сформиране на екип на проекта, състоящ се от: Ръководител, Счетоводител, Координатор. Назначаване на екипа на Граждански договори. Провеждане на въвеждаща среща и разпределение на задълженията. Изготвяне на детайлен план-график за провеждане на тръжни процедури. На срещата ще бъдат обсъдени и други организационни въпроси във връзка с проекта. Изпълнение: Вътрешният контрол и управление ще се осъществяват от ръководителя на проекта, според описаните му задължения. Координаторът ще изготвя и архивира протоколи от проведени оперативни срещи на екипа. В тях ще се отразяват: всички обсъждани въпроси; взетите решения; евентуалните пречки и проблеми, които възникват в процеса на обучение; всички мониторингови посещения и срещи от страна на ДО, УО, МЗ и ДБТ, както и всички препоръки и насоки дадени от тях. Ще поддържа и „Книга за мнения и препоръки” достъпна за лицата от целевата група, както и архив по проекта. Счетоводителят ще води подробен финансов отчет на изразходваните по проекта средства, за да се следи аналитично движението им. За всяка извършена услуга, ще се изисква разходно-оправдателен документ, приемно-предавателен протокол и/или договор, а при извършена доставка на оборудване и гаранционна карта. По отношение на назначените служители, ще изготвя ведомости за заплати, изчислява и плаща задължителни осигурителни вноски, подава справки и декларации към НОИ и НАП. Цялата документация ще бъде събирана и класифицирана и ще бъде на разположение в офиса при поискване за проверка. Направените разходи по проекта ще се отчитат съгласно изискванията на българското законодателство и правилата на Структурните фондове. Ръководителят, Счетоводителя и Координатора ще изпълняват стриктно описаните си задължения в раздел II. ЕКИП ЗА УПРАЛЕНИЕ И ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОЕКТА.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 164 146 BGN
Общ бюджет: 148 843 BGN
БФП: 148 843 BGN
Общо изплатени средства: 148 842 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 148 843 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 104 145 BGN
2015 44 697 BGN
148 842 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 126 517 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 88 523 BGN
2015 37 993 BGN
126 516 BGN
В т.ч. Национално финансиране 22 326 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 15 622 BGN
2015 6 705 BGN
22 326 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
Индикатор 2 Брой лица, включени в обучение за придобиване на ключови компетенции
Индикатор 3 Брой лица, включени в заетост след обучение
Индикатор 4 дял на лицата, придобили или повишили степента си на професионална квалификация
Индикатор 5 дял на лицата, придобили ключови компетенции


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз