Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.1.13-0411-C0001
Номер на проект: ESF-1113-01-01017
Наименование: "Нови работни места за младежи в АД ВиП"
Бенефициент: АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО "ВЛАДИМИРОВ И ПАРТНЬОРИ"
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 09.09.2013
Начална дата: 11.10.2013
Дата на приключване: 24.10.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта: Повишаване на адаптивността и конкурентоспособността на млади безработни до 29-годишна възрастна пазара на труда, чрез осигуряване на подкрепа на работодателите за инвестиционни разходи и разходите за труд.
Дейности: 1. Планиране, организиране, реализиране и отчет на проектните дейности Залегналият в ОП хоризонтален принцип за добро управление на програми и проекти ще бъде спазен като в тази връзка се обособява като отделна дейност самото управление и изпълнение на проекта. Дейностите по управление на проекта ще бъдат насочени в посоки на: - дейности, които да гарантират активност, прозрачност и подкрепа на проекта; - дейности, които да гарантират прокарване на целите и изпълнение на заложените проектни дейности. За провеждането на прозрачно и добро изпълнение, сформирания екип за управление и изпълнение на проектните дейности ще има за задача да организира и гарантира провеждането на всички заложени по проекта дейности; финансово и техническо отчитане, цялостната логистика на проекта, както и дейностите по наблюдение, контрол и вътрешна оценка при изпълнение на дейностите. При възникнала необходимост ще бъдат осъществявани корекции, отчетност на дейностите и разходите. Ръководният екип по проекта ще провежда ежемесечни работни срещи, които ще бъдат своеобразен инструмент за контрол, проследяване и отчетност на изпълнението на проектните дейности. Работните срещи ще се протоколират и способстват и за детайлното разпределяне на задачите между членовете на екипа и планирането предстоящи дейности. Също така ще бъдат обсъждани предстоящите разходи със счетоводителя, който ще регистрира съответствието на планираните разходи с предвиденото в проекта и ще контролира разходите, направени предходния месец, за съответствие и съобразност с правилата на програмата. Счетоводителя ще изготвя ежемесечна информация за разходването на средствата, както и междинен и финален финансов отчет. Осигуряването на административна и техническа подкрепа, като и непрекъснатия мониторинг на проекта ще осигурят високо качество на неговото изпълнение и постигане на поставените цели. Финансово управление на проекта, включващо разплащания, осчетоводяване, финансово-счетоводна отчетност и други. Подготовка на документация за възлагане на отделни дейности на изпълнители, избрани по реда на ПМС № 69/2013 г. След сформирането на екипа по проекта, ще бъде изготвен и представен на ДО график на тръжните процедури за всички предвидени договори с изпълнители, независимо то тяхната стойност. Ще бъдат изготвени междинни и окончателен отчети за изпълнението на проекта. Съгласно изискваният на програмата в края на проекта ще бъде осъществен независим одит на направените разходи. Подготовка и представяне на финален отчет към Договарящия орган.
4. Наемане на трудово правоотношение на успешно завършилите обучението лица Съгласно Насоките за кандидатстване се предвижда след приключване на обучението, успешно завършилите лица да бъдат наети на трудово правоотношение в АД ВиП. За периодът на реализация на проекта ще бъдат предоставени на наетите лица средства в размер на минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, както в бюджета са предвидени суми и за дължимите от работодателя осигурителни плащания, към които се отнася разкритото работно място за период. С изпълнението на тази дейност ще може да се осигурят 4 нови работни места за длъжност „Юрист, Гражданското право” и 1 за длъжност „Офис мениджър”, за период от 12 месеца. Очакваме с дейността да се повиши мотивацията и желанието за професионално развитие в компанията у наетите лица. Кандидатът се ангажира да подсигури оборудвани работни места, за да могат да бъдат изпълнявани качествено и адекватно служебните задължения, съгласно утвърдените длъжностни характеристики.
2. Оборудване и обзавеждане на нови работни места в АД ВиП Дейността предвижда да бъде закупено оборудване за новите работни места, които ще бъдат разкрити по проекта. Съгласно изискванията, АД ВиП се ангажира да запази предназначението на оборудването за срок от минимум 5 години след приключване на проекта. С осигуреното ново оборудване и обзавеждане ще се даде възможност на новите служители да работят в подходящи трудови условия, съобразени със съвременните бизнес стандарти. Това съответно ще рефлектира върху тяхната производителност, самочувствие и мотивация за работа. Разпределението на планираното оборудване и обзавеждане е както следва:  Принтер - 1 бр.  Преносим компютър – 5 бр.  Бюро – 5 бр.;  Мобилни телефони апарати – 5 бр.;  Стационарни апарати;  Офис стол, работен – 5 бр. Основните параметри и ценови измерения са описани подробно в Приложение Б4 на Бюджета.
5. Информиране и публичност Описание и обосновка на дейността: Екипът за реализация и изпълнение на проектните дейности ще бъде отговорен и за популяризиране източниците на финансиране, както и резултатите от дейностите. Всички планирани дейности по време и след приключване на изпълнение на проекта ще са в съответствие с изискванията за визуализация на Регламент (ЕК) № 1828/2006 на Европейската комисия от 8 декември 2006 г. относно реда и начина на изпълнение на Регламент (ЕО) № 1083/2006 на Съвета за определянето на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд и на Регламент 1080/2006 на Европейския парламент и на Съвета относно Европейския фонд за регионално развитие. Ще бъде съответно избран изпълнител на дейността, съгласно ПМС № 69/11.03.2013 г. Като добавена стойност за дейността АД ВиП се ангажира да бъдат публикувани 2 информационни съобщения, в началото и в края на проекта, на сайта на дружеството. Предвидени са също така:  Дизайн и отпечатване 500 бр. брошури;  Изработка на 1 бр. табела за офиса на проекта;  Публикуване на 2 прес-съобщения в печатни издания.
3. Извършване на подбор и провеждане на обучение на безработни младежи на възраст до 29 г. Тази дейност се изпълнява в съответствие с Насоките за кандидатстване по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-1.1.13 „Ново работно място” със задължителен характер. Реализирането й ще осигури заетост за следните видове и брой длъжности:  юрист – 4 бр., които ще работят в областта на гражданското право,  офис мениджър – 1 бр., който да подпомага дейността на юристите. I. Етап „Подбор” Подборът ще бъде извършван в продължение на 3 месеца (1 за подготовка и 2 за изпълнение). Планираме такава продължителност, за да може да се направи качествен избор на лицата, които ще бъдат включени по проекта. ВО по проекта се ангажира да приложи индивидуален подход, като минимално подборът ще преминава през етап „по документи” и етап „индивидуално събеседване”. Кандидатите ще бъдат оценявани по предварително разработени критерии. Всички допълнителни изисквания за подбора по различните позиции предварително ще бъде огласен и лицата ще бъдат информирани за това. За качественото извършване на дейността ще се разчита на активното съдействие на Дирекция регионална служба по заетостта – София и принадлежащите към нея бюра по труда. II. Етап „Обучение” След приключване на подбора, през 4-ти месец на дейността, избраните лица ще бъдат поканени да се включат в обучение по ключова компетентност № 5 Умение за учене (минимум 30 учебни часа), с предмет „Управление на времето и стреса”. Ще се вземе в предвид условието при провеждане на обучението, неговата продължителност да бъде не по-малка от посочената в чл. 5, ал. 2, т.2 от ПМС 251/21.10.2009 г. На участниците в обучението, след неговото приключване ще бъде издаден съответен документ, удостоверяващ придобитите знания и умения от обучаващата организация/институция.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 60 061 BGN
Общ бюджет: 46 544 BGN
БФП: 46 544 BGN
Общо изплатени средства: 36 723 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 46 544 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 36 723 BGN
36 723 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 39 562 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 31 214 BGN
31 214 BGN
В т.ч. Национално финансиране 6 982 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 5 508 BGN
5 508 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване на ключови компетенции
Индикатор 2 Брой лица, включени в заетост след обучение
Индикатор 3 дял на лицата, придобили ключови компетенции


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз