Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG161PO005-2.0.01-0016-C0001
Номер на проект: 58231-С007
Наименование: Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци – с. Долни Богров
Бенефициент: СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Източник на финансиране: ЕФРР ==> Оперативна програма "Околна среда"
Дата на решение на договарящия орган: 10.11.2008
Начална дата: 29.12.2008
Дата на приключване: 29.12.2010
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта: Инвестиционният проект, който ще бъде разработен и реализиран с техническата помощ по настоящата процедура, е за закриване, рекултивация и изграждане на система за последващ мониторинг на депото съобразно одобрения от РИОСВ-София План за привеждане на депото в с.Долни Богров в съответствие с изискванията на нормативната уредба.
Дейности: Подготовка и мобилизация за започване на проекта-„Подготовка за започване на проекта” С оглед качествена и навременна подготовка за кандидатстване по настоящата процедура за подбор на проектни предложения в рамките на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, Столична община предприе предварителни подготвителни действия и сключи договор с изпълнител по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки (НВМОП). С изпълнението на първия етап от договора Столична община беше подпомогната в подготовката на настоящия Формуляр за кандидатстване и техническите спецификации към него, необходими за кандидатстване по настоящата процедура за набиране на проектни предложения. По време на втория етап от изпълнението на договора ще се изготвят пълни пакети тръжни документации, необходими за избора на изпълнители на Дейност 3, Дейност 4 и Дейност 5 от настоящия проект. В тези пакети документации ще се включат техническите спецификации, които вече са изготвени и са приложени към настоящия Формуляр за кандидатстване, указания към участниците, методика за оценка, проект на договор, различни образци на декларации и други формуляри и документи.
Подготовка и мобилизация за започване на проекта-„Мобилизация за започване на проекта” (създаване на ЗИП и набиране на информация, необходима за изпълнението на дейностите по проекта). Ще се осъществят следните основни задачи: 1. До три седмици след представяне на настоящия Формуляр за кандидатстване в МОСВ ще се създаде ЗИП. 2. Ще се идентифицира и набере съществуващата информация, необходима за изпълнението на проекта. 3. Ще се изготви детайлен календарен график за изпълнение на задачите и отговорниците от ЗИП за всяка задача по отделните дейности на проекта.
Провеждане на процедури по ЗОП и НВМОП (по изготвените пълни тръжни документации в рамките на предходната Дейност 1 и сключване на договори с избраните изпълнители на услуги на дейности по проекта В рамките на тази дейност ще се извършат всички необходими процедури по обявяване, провеждане и финализиране на необходимите процедури за избор на изпълнители на Дейност 3, Дейност 4 и Дейност 5 по проекта. Процедурите, които ще се проведат, съгласно праговете по Закона за обществените поръчки са следните: • 1 процедура по ЗОП • 2 процедури по НВМОП;
Изпълнение на договор за “Техническа помощ за проект „Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци – с.Долни Богров”” В изпълнение на тази дейност ще се извърши подготовката на бъдещия инвестиционен проект за кандидатстване за финансиране по линия на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”. При изпълнение на тази дейност ще се търси постигане на следните цели: • проектът да бъде изготвен и окомплектован за кандидатстване по процедурата за набиране на проектни предложения за инвестиционни проекти по Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, в пълно съответствие с изискванията на Насоките за кандидатстване. • проектът да бъде подготвен максимално бързо и готов за кандидатстване по процедурата за набиране на проектни предложения за инвестиционни проекти по Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, която съгласно Индикативния план за 2008 г., публикуван от Управляващия орган на програмата, ще бъде обявена през месец декември 2008 г.
Изпълнение на договор „Подпомагане на ЗИП на Столична община при реализацията на проект „Подготовка на инвестиционен проект за затваряне и рекултивация на депо за битови отпадъци – с. Долни Богров” В изпълнение на тази дейност избраният консултантски екип ще извършва следните групи от задачи: • Подпомагане на създаденото Звено за изпълнение на проекти при осъществяване на произтичащите задължения за бенефициента от Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, включително верификация, разплащане, мониторинг и оценка на проекта и подготовка на месечните, тримесечните и на окончателния доклади, архивиране, докладване на нередности. • Координация изпълнението на договора с избрания изпълнител на договор за „Техническа помощ за проект „Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци – с.Долни Богров”, включително детайлно проучване и анализ на представените резултати от този изпълнител и изготвяне на становища относно качеството на извършените от него работи. • Подпомагане на общината за осигуряване на всички необходими съгласувателни документи, решения, разрешителни, свързани с проекта. • Изпълнение на мерките за информиране и публичност по настоящото проектно предложение.
Изпълнение на договор „Одит на проект „Подготовка на инвестиционен проект за закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци – с.Долни Богров”” В изпълнение на тази дейност избраният одитор ще трябва да установи изпълнението на всички финансови изисквания, свързани с осъществяването на проекта, включително: • Дали има допуснати нередности при усвояването на средствата отпуснати по Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.”. • Дали отчетените разходи са верни и дали са допустими за финансиране съгласно българското законодателство и договора за финансиране. • Всички фактури и други документи са надлежно осчетоводени и са намерили отражение в съответния отчет. • Дали разходо-оправдателните документи (фактурите), представени от изпълнителите по договорите, отговарят на изискванията на българското законодателство и договорните условия съгласно съответните договори.
Приключване на проекта По време на последния месец от изпълнението на проекта ще се осъществяват следните дейности, свързани с приключването му: • Разглеждане и приемане от изпълнителя по договор „Подпомагане на ЗИП на Столична община при реализацията на проект „Подготовка на инвестиционен проект за затваряне и рекултивация на депо за битови отпадъци – с. Долни Богров” на окончателен доклад по проекта, който ще бъде предаден на Междинното звено на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, заедно с искането на средства за балансово (окончателно) плащане по проекта. • Окончателно архивиране на материалите по проекта по начин, гарантиращ спазване на изискванията за последващ одит на изпълнението на проекта от отговорните институции и в съответствие с изискванията за архивиране на Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. • Създаване на база данни, включваща цялата информация, която общината би могла да използва при реализацията на последващи проекти. • Изготвяне на списък на фирми и експерти, работещи по проекта. • Закриване на офиса на ЗИП.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 234 100 BGN
Общ бюджет: 233 100 BGN
БФП: 233 100 BGN
Общо изплатени средства: 233 100 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 233 100 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 132 060 BGN
2010 101 040 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
233 100 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 198 135 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 112 251 BGN
2010 85 884 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
198 135 BGN
В т.ч. Национално финансиране 34 965 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 19 809 BGN
2010 15 156 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
34 965 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Няма въведени индикатори към този проект


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз