Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.3.03-0994-C0001
Номер на проект: ESF-2303-01-11021
Наименование: "Подобряване условията на труд на работното място в "ПРОМСТРОЙПРОЕКТ" ООД"
Бенефициент: "ПРОМСТРОЙПРОЕКТ" ООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 22.05.2013
Начална дата: 01.07.2013
Дата на приключване: 01.08.2014
Статус: Приключен
Място на изпълнение: Недефиниран
Описание
Описание на проекта: Подобряване условията на труд на работното място.
Дейности: Дейност 1. Управление на проекта За организацията и управлението на дейностите, предвидени в настоящото проекто-предложение, ще бъде сформиран екип от специалисти с ясно дефинирани права и отговорности, които дават възможност за цялостно наблюдение на дейностите по проекта и осъществяване на права и обратна информационна връзка. Структурата предвижда своевременното регистриране на евентуални проблеми и начините за тяхното надлежно отстраняване. Тя води до гъвкав подход в механизма на вземане на управленски решения и спазване на правилото на субординация между отделните изпълнителски нива, свързани с реализацията на проекта. Професионализмът и процедурите за мониторинг са гаранция за качество на предлаганата структура. Дейността ще се осъществява през целия период на проекта.
Дейност 2. Закупуване на лични предпазни средства и специално работно облекло за работния персонал. Съществува необходимост от закупуването на лични предпазни средства и специално работно облекло за персонала, тъй като те ще спомогнат за гарантиране на личната сигурност при работа, както и ще намалят рисковете от злополуки по време на трудовия процес и последващи професионални заболявания. Дейността на фирма “Промстройпроект” ООД е свързана с производството на машини и съоръжения за строителството, като дружеството участва в изграждането на стратегически обекти от национално значение: АЕЦ-Козлодуй, ТЕЦ Марица Изток, машиностроителните заводи в Русе и Радомир и много други. Продукцията на Фирмата се изнася в Русия, Франция, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Гърция и Турция. Фирмата произвежда механични системи за паркиране на автомобили; широка гама от машини за: изправяне, огъване, отмерване и рязане на арматурна стомана; машина за заварявване на арматурни мрежи; бетонови центрове; инсталации за производство на сухи строителни разтвори; пълначни машини; окачени и хидравлични платформи; хидравлични подемници за вертикален транспорт; хидравлични преси за балиране на отпадъчна хартия и инсталации за сортиране на твърди битови отпадъци и много други. Именно спецификата на упоменатите дейности, които извършва дружеството, изисква максимална грижа и заинтересованост за осигуряване на безопасни условия на труд за персонала. Поради тези причини се предвижда закупуването на специализирани лични предпазни средства и специално работно облекло за персонала, подробно описани в приложение към бюджета на проекта.
Дейност 3. Анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност. Дейността се състои в изготвянето на подробен анализ, включващ: 1. Въведение. 2. Изложение и анализ 3. Обосновка за оптимизиране на работата и нуждата от повишаване и проектиране на организацията на трудовата дейност 4.Разработване на система за контрол и периодично актуализиране на организацията и условията на труд. 5.Заключение Необходимостта от анализа се обуславя от съществуващата нужда за оптимизиране на производствените и трудови процеси в дружеството и гарантиране на качествена организация и надеждни условия на труд.
Дейност 4. Разработване (внедряване) и сертифициране на стандарт за безопасни условия на труд BS OHSAS 18001:2007. Дейността ще включва внедряване и сертифициране на стандарт за безопасни условия на труд BS OHSAS 18001:2007. Той представлява система за управление на здравето и безопасността при работа, разработена да даде възможност на организациите да контролират и подобряват безопасните и здравословни условия на труд. BS OHSAS 18001 e съвместим с ISO 9001 и ISO 14001 и позволява лесна интеграция. Елементите на стандарта включват политика и ангажираност; идентификация на опасностите, оценка и контрол на риска, оценка на съответствието; законови изисквания; цели и програми, организация и персонал, обучение, комуникация и консултации; документи и записи; оперативен контрол, готовност за извънредни ситуации, наблюдение и измерване, разследване на инциденти и злополуки; коригиращи и превантивни действия, одит и преглед от ръководството Необходимостта от дейността произтича от намерението на кандидата да оптимизира цялостния трудов процес и да гарантира здравето и безопасността на работниците.
Дейност 5. Обучение на служители за безопасна работа с нововъведено работно оборудване, технологии и обучение във връзка с нововъведен стандарт за безопасни условия на труд Основното ударение ще падне върху обучението на целевата група във връзка с разработването и внедряването на стандарт за безопасни условия на труд BS OHSAS 18001:2007.
Дейност 6. Подмяна на PVC дограма на производствени помещения и придобиване на компютър и стопански инвентар. Предвижда се подмяна на PVC дограма на производствените помещения на дружеството и придобиване на компютър и стопански инвентар (2 бр. климатици и осветителни тела). Посредством подмяната на дограмата ще се постигнат по-здравословни и безопасни условия на труд, тъй-като ще се предотврати навлизането на студени външни течения в сградата, които могат да доведат до заболявания за персонала. Отделно от това, ще се гарантират и по-добри, комфортни и безопасни условия на труд. Ще се повиши и цялостната енергийна ефективност на дружеството. Предвиденият компютър ще се използва конкретно за обработка на документация и данни в процеса на внедряване и сертифициране на стандарта за безопасни условия на труд. Климатиците ще гарантират постигането на подходяща температура в работните помещения и ще подобрят комфорта и надеждността на работния процес. Те ще се използват ефективно както през топлите, така и през студените периоди от годината и ще гарантират постигането на по-здравословни и безопасни условия на труд. Осветителните тела ще допринесат за постигането на по-добър комфорт и „виждаемост” при осъществяване на работните процеси, което пък ще гарантира също по-здравословни и безопасни условия на труд.
Дейност 7. Осигуряване на публичност на проекта. Дейността се обосновава от необходимостта за информиране на обществеността за получената безвъзмездна финансова помощ, съгласно правилата на Регламент (ЕК) № 1828/2006 на Европейската комисия от 8 декември 2006 г. Създадените и разработени документи ще носят необходимото лого, изображения и текстове с информация за финансиращата програма, финансиращата институция и техния финансов принос. Предвижда се настоящият проект да се популяризира посредством отпечатването и раздаването на 500 бр. информационни брошури, публикуването на 3 информационни карета в печатни издания и изготвянето на 2 бр. информационни табели.
Дейност 8. Извършване на одит по проекта. Извършването на одит се обуславя от характера на заложените дейности по проекта и необходимостта от оценка на управлението на разходите и дейностите и на отчетността в одитирания обект. Извършването на независимия финансов одит ще бъде възложено на лицензиран одитор. Одитът ще бъде извършен от независим експерт-счетоводител, който ще изготви одиторски доклад в съответствие с действащата нормативна база, Закона за счетоводството и Международните счетоводни стандарти и съгласно всички изисквания на националното и европейското законодателство. По този начин ще бъде гарантирана законосъобразност на дейностите, както и прозрачност и проследимост на направените по проекта разходи. Ще бъде осигурен постоянен, текущ и последващ мониторинг на изразходваните средства.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 98 378 BGN
Общ бюджет: 85 458 BGN
БФП: 85 458 BGN
Общо изплатени средства: 85 439 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 85 458 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 19 600 BGN
2014 47 118 BGN
2015 18 721 BGN
85 439 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 72 639 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 16 660 BGN
2014 40 050 BGN
2015 15 913 BGN
72 623 BGN
В т.ч. Национално финансиране 12 819 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 2 940 BGN
2014 7 068 BGN
2015 2 808 BGN
12 816 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой работодатели (предприятия), получили подкрепа за подобряване условията на труд и за привеждането им в съответствие с изискванията на стандартите
Индикатор 2 Намаляване на трудовите злополуки и професионалните заболявания при подкрепените работодатели


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз