Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.2.03-0374-C0001
Номер на проект: ESF-1203-03-02038
Наименование: Комплексно обслужване в областта на недвижимите имоти.
Бенефициент: "ХОУМ БЕСТ" ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 11.04.2013
Начална дата: 04.06.2013
Дата на приключване: 01.03.2014
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     СЕВЕРНА И ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
          Североизточен
               Варна
                    Варна
Описание
Описание на проекта: Подобряване качеството на живот, постигане на зетост и по-високо ниво на икономическа активност на самонаетото лице, чрез стартиране на собствена стопанска дейност.
Дейности: 1. Организация и управление на проекта. Успешното реализиране на дейностите и постигането на заложените цели предполага административното обезпечаване на проекта с необходимият управленски потенциал. Предвижда се привличането на двама експерти с дългогодишен опит – в качеството на Ръководител и на счетоводител на проекта. Техните функции са описани подробно в част II от настоящия формуляр. Те ще бъдат наети чрез граждански договори. Работните часова са съобразенис нуждите на проекта. Възнаграждението е определено съгласно насоките за кандидатстване и този вид дейност.
2. Осигуряване на информиране и публичност на проекта. Проектът предвижда всички необходими действия за популяризирането на получената от Европейския съюз финансова подкрепа. Предприетите за тази цел мерки ще са съобразени с правилата за информиране и публичност в Регламент на Комисията 1828/2006 на ЕК и с Ръководството за изпълнение на дейности за информиране и публичност по ОП ‘РЧР’-приложение 1 към Насоките за кандидатстване. Предвидените мерки за информираност и публичност са подробно описани в т.5.2.2 от настоящия формуляр. Приложението на мерките ще допринесе за изграждане на позитивен имидж на проекта и огласяване на финансовия принос на общността за постигане на проектните резултати. Конкретната оферта е избрана като най-добра комбинация между цена и качество.
3. Наем и експлоатация на офис помещение. Дейностите по проекта, работата на самонетото лице, а по-късно и на екипа на фирмата предполагат наличие на модерно и съвременно обзаведено офис пространство. Планира се дългосрочно наемане на офис помещение с подходящ за целта статут приблизителна големина 25 – 30 кв.м. в широкия център на град Варна, на партерно ниво, на улица с умерен човеко-поток. Офисът ще бъде декориран и ситуиран по начин отговарящ на целите на бизнеса и таргет групата. Предложената наемна цена е на база актуалните наемни нива на партерни офис помещения завършени до ключ, необзаведени и със санитарен възел на оживени улици в град Варна.
4. Осигуряване на възнаграждение и осигуровки на самонаетото лице. Самонаетото лице е лицето което ще бъде трайно заето с проекта по време на неговото осъществяване и след него, съгласно критериите за устойчивост. Съгласно Насоките за кандидатстване и допустимите преки разходи по правилата на ЕСФ разходите на трудови възнаграждения и осигуровки за самонаетото лице са позволени за период от 3 месеца. Предвижда се отношенията работодател-управител да бадат оформени под формата на договор за управление. Възнаграждението е оформено на база минимален осигурителен доход за този вид дейност или 867 лева (Ред 69, L, Код по НКИД: 68, Операции с недвижими имоти, Ръководители)
5. Първоначално закупуване на материали и консумативи необходими за дейността на предприятието. Операциите по проекта и стопанската дейност на предприятието изискват определена по обем администартивна и офис дейност, което пък предполага използването и приложението на канцеларски материали и консумативи. Канцеларските материали ще бъдат закупени от външен доставчик съгласно списък-номенклатура и цени на дребно. Офертата е избрана като най-ниска след проучване на няколко доставчици на идентични продукти.
6. Закупуване на оборудване, машини и съоражения необходими за дейността на предприятието За една част от фирмените дейности ще се използват външни доставчици на стоки и услуги. За друга част от дейностите и в допълнение на горните ще е необходим собствен ресурс. Това ще спести време, пари и усилия както на фирмата, така и на клиента, а фирмата ще има по-големи възможности за генериране на собствени приходи. В тази връзка е от съществено значение фирмата да разполага с определен набор инструменти, чрез които да се извършват малки и/или по-големи подобрения и ремонти, замервания и контрол на изпълнението от външни изпълнители. Планира се покупката на вертикален трион, ударно-пробивна машина, перфоратор, акумулаторен винтоверт, лазерен нивелир, лазерна рулетка. Избран е доставчик предлагащ най-ниски цени на въпросните продукти с необходимите параметри. Фотоапаратът е нужен за заснемане на обектите за продажба и изпълнените поръчки с цел генериране на фирмено портфолио и за кореспонденцията с клиенти и ДО, подкрепена със снимков материал. Избран е фотапарат с широкоъгълен обектив след консултиране със специалист, който е предложил тази опция като най-добро ценово предложение. Климатикът е предвиден за монтаж в офис помещението с цел преодоляване на температурните амплитуди и създаване на нормални условия за работа. Избран е най-масовият тип с най-добро сечение между цена и качество.
7. Придобиване на стопански инвентар. Оборудване на офис помещението с необходимите бюра и мебели са нужни за нормално протичане на работния процес и създававане на комфортна среда за работа на персонала. Предвижда се създаването на няколко зони на работа, които да действат във взаимна хармония: едно независимо работно място, две работни места обединени, една заседателна маса, метален шкаф за съхранение на инструменти и документация и малка зона с мека мебел за отмора и възстановяване на персонала и за неформални разговори с клиенти и партньори. Работните места са окомплектовани с работни столове, а заседателната маса с посетителски столове. Комплект битове и свредла ще бъде закупен с цел окомплетоване на инструментите от дейност 7. Изборът на цялото обрудване е направен след внимателен анализ на ценовите нива и избор на най-добрите предложения.
8. Придобиване на компютри и хардуер; В основата на всички дейности свързани с операции с недвижими имоти стои интернет комуникацията и обмен на данни и изображения. Планирана е покупката на 3 компютри, както следва: 1 конфигурация ‘тип офис’ 1 конфигурация тип ‘усилена’ – за управителя на предприятието и 1 една конфигурация тип ‘мощна’ за визуализиране и рендериране на изображения. Заедно с тях ще бъдат закупени и два монитора 21,5-инчови, един 18,5-инчов и едно мастилоструйно многофункционално устройство. Направен е анализ на няколко доставчика. Определени са най-подходящите за дейността конфигурации на възможно най-ниските цени.
9. Производство и стартиране на корпоративен уебсайт. Корпоративният уебсайт ще позволи дистанционна, ефективна и бърза комуникация с потенциални клиенти и рекламиране на дейността в интернет, особено както се планира в случая работа с чуждестранни граждани. Наличието на такъв актив ще увеличи многократно конкурентната позиция на предриятието. Уебсайтът е необходим за разполагане на обектите за продажба, на фирменото портфолио, на фирмените продукти и услуги, на условията и сроковете на работа, на рамковите договори, на историята и кредото на фирмата и контактните данни др. Анализирани са голм брой доставчици, предлагащи сходна услуга в голям ценови диапазон. Избрана е най-ниската оферта и изпълнител със солидно портфолио и специализация в областта.
10. Създаване на база данни с актуални обекти за продажба; Дейността на фирмата е насочена към генериране на собствени оферти с недвижими имоти от градски тип и елитна недвижимост, тяхното рекламиране, чрез интернет и електронни медии и последваща продажба. Второ и трето направление от дейността е обновление и ремонт на закупените имоти и тяхната поддръжка и управление. Създаването и редовното актуализиране на собствена база данни с имоти за продажба е от решаващо значение за една бъдеща успешна дейност. Заложените разходи са съгласно действащата Наредба за командировките в Република България.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
Матраци класик ЕООД
ДЗЗД "Галатея Трейд - Стръпченкови"
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 18 917 BGN
Общ бюджет: 18 915 BGN
БФП: 18 915 BGN
Общо изплатени средства: 18 914 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 18 915 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 3 783 BGN
2014 15 130 BGN
2015 0 BGN
18 914 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 16 077 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 3 216 BGN
2014 12 861 BGN
2015 0 BGN
16 077 BGN
В т.ч. Национално финансиране 2 837 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 568 BGN
2014 2 270 BGN
2015 0 BGN
2 837 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 брой новосъздадени предприятия, посредством инициативи за подкрепа на малкия бизнес
Индикатор 2 брой лица, заети в създадените предприятия 1 година след приключване на финансирането


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз