Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-7.0.07-0013-C0001
Номер на проект: ---
Наименование: “УМЕНИЯ АРКИЛАНДИЯ – ПОДКРЕПА ЗА БЪДЕЩЕТО ЧРЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МИНАЛОТО”
Бенефициент: "Зинев арт технологии" ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 15.02.2013
Начална дата: 17.04.2013
Дата на приключване: 01.02.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: На територията на ЕС
Описание
Описание на проекта: Проектното предложение цели да подпомогне включените организации и бенефициенти от България и Италия да обменят идеи и планове във връзка с: борба с дискриминацията и интеграция; професионално включване (интеграция на пазара на труда); социално включване; осигуряване на възможности за учене през целия живот и използване на новите информационни технологии; търсене на работа и осигуряване на равни възможности на младежи в неравностойно положение.
Дейности: 1. Изучаване на цялостния АРКИЛАНДИЯ подход Представяне на опита и резултатите от изпълнението на пилотния АРКИЛАНДИЯ, изучаване на основните части от ръководство, с цел установяване на възможностите за квалификациране на реставратори на местно архитектурно наследство и подготовка на трансфера на подхода към българска практика. Консултация с местни бенефициенти от АРКИЛАНДИЯ – хора от Сардиния, които са участвали в пилотния проект. Дейността ще включи цялостно проучване на целия подход Аркиландия заедно с експертите от партньорската, организация, и по-специално основните части на ръководството за реконструкция на историческото и културното наследство и прехвърлянето му към българската действителност.
2.Проучване: културно-архитектурните ресурси на територията, реставраторските умения и занаятчийството като решение за подобряване на възможностите за заетост и териториално управление на ЕС ниво. Ноу-хау подкрепа ще бъде предоставена от Дуе Джаре във връзка с опита и резултатите от Аркиландия. В подробности ще бъдат разгледани ефектите от пилотното изпълнение на Аркиландия в Италия, Полша и Швеция. Ще се проведе изследване върху способността на възстановяване, което може да бъде инструмент на възможности за работа и управление на територията - на равнище ЕС Освен това обаче проучването ще включи резултати от програма EQUAL със същата насоченост във всички сфери, които следва да бъдат взети предвид от гледна точка на включването на АРКИЛАНДИЯ в българската практика. Целта на допълнителното проучване ще бъде да обогати Аркиландия и да превърне подхода в пълноценно средство за добиване на умения в сферата на разпознаването, поддържането и възстановяването на ценността архитектурните обекти.
3. Трансфер на обучителна програма за предоставяне на услуги в сферата на оценката на културното и архитектурно наследство на територията, квалификация за възстановяване и поддръжка на местно архитектурно наследство базирана върху подхода АРКИЛАНДИЯ, Подходът Аркиландия ще бъде анализиран и обогатен от резултатите от проучването в дейност 2 и ще бъде финализиран единствено след получаване на оценка от страна на целевите групи и заинтересованите страни (местни власти, министерства, агенция и бюра по заетостта, организации, активни в сферата на архитектурното наследство, университети, т.н.). Подходът ще бъде трансфериран към българската практика след оценка на необходимите промени и адаптации. Благодарение на тестване в практически курс и коментиране в рамките на семинарите и интервютата, той ще бъде финализиран и предложен за внедряване в широката практика.
4. Промоциране и разпространение на информация за резултатите от проекта, обмяна на информация, добри практики и опит Разпространение и обмен на информация и опит чрез: публикации (постери, брошури, статии); организация на откриващи и закриващи конференции за медиите и за заинтересованите страни; установяване и/или включване в партньорски мрежи, включване в други мрежи – развитие на контакти с и внасяне на обратна информация от пилотния екип на АРКИЛАНДИЯ (който също така включва Полша и Швеция); организиране на събития за таргет групите в 5-те селектирани общини за консултация на развиващото се обучение – семинари за безработните, представители на малцинствени групи, младежи в риск, т.н. - и интервюта с експерти от местните организации предоставящи ПОО. Трансферираната обучителна програма ще бъде представена на събитие в София за предоставящите ПОО с цел - официалното включване на подхода в техните програми. Проектен уеб-сайт ще бъде разработен с цел да събере и представи всички продукти, анализи, проучвания, изводи, добри практики и опит в успешното идентифициране на потребности от професионално обучение и използване на иновативни методи за обучение в двете страни партньори по проекта.
5. Обмен на програмни и проектни ръководители, екип, обучители и обмен на опит на място Обмен на програмни и проектни ръководители, екип, обучители и обмен на опит на място – чрез провеждането на 2 разменни визити – 1 до Сардиния и 1 до България – за представяне на резултатите и споделяне на адаптирания/подновен обучителен подход – „Нова Аркиландия”. Визитата до България ще се състои по време на финалната конференция на проекта в София. Група от поне 5 участници от България ще посети Сардиния с цел участие в разменна визита там, като в групата ще има поне един външен за екипа участник – представител на целевата група. Група от поне 3 участници от Италия ще сети България с цел участие в разменна визита тук и участие в заключителната конференция в София.
6. Управление, мониторинг, оценка и отчитане на проекта. Формиране и работа на административния екип на проекта, който ще се състои от ръководител, счетоводител и координатор.
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 191 446 BGN
Общ бюджет: 180 937 BGN
БФП: 180 937 BGN
Общо изплатени средства: 180 925 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 180 937 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 38 289 BGN
2014 114 868 BGN
2015 27 768 BGN
180 925 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 153 797 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 32 546 BGN
2014 97 638 BGN
2015 23 603 BGN
153 786 BGN
В т.ч. Национално финансиране 27 141 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 5 743 BGN
2014 17 230 BGN
2015 4 165 BGN
27 139 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой разработени проекти за обмяна на опит и създадени мрежи
Индикатор 2 Брой лица, участвали в транснационални и междурегионални програми за обмяна на опит
Индикатор 3 Брой обменени нови практики, трансферирани добри практики и представени нови идеи пред партньорите
Индикатор 4 Брой проведени работни посещения ...
Индикатор 5 Брой лица участвали в учебни визити и партньорски срещи...
Индикатор 6 Брой директно участвали в проекта преки бенефициенти...
Индикатор 7 Брой учебни визити и уъркшопи...
Индикатор 8 Брой обучаващи организации, пред които са представени иновативните трансферирани подходи и същите са изявили интерес за тяхното използване
Индикатор 9 Брой проведени проучвания...
Индикатор 10 Брой разработени анализи....
Индикатор 11 Брой разработе-ни информа-ционни статии
Индикатор 12 Брой разработе-ни информа-ционни материали (брошура и плакат)
Индикатор 13 Брой израбо-тени Интернет сайтове...
Индикатор 14 Брой организи-рани семинари
Индикатор 15 Брой електронни бюлетини.....
Индикатор 16 Брой организирани пилотни обучения
Индикатор 17 Брой организирани конференции.....
Индикатор 18 Брой организирани интервюта с експерти


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз