Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.2.03-0221-C0001
Номер на проект: ESF-1203-06-11001
Наименование: "Консултиране на бизнеса в сферата на обществените поръчки"
Бенефициент: "ЗОП КОНСУЛТАНТ" ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 15.02.2013
Начална дата: 25.03.2013
Дата на приключване: 01.08.2014
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Южен централен
               Пловдив
                    Пловдив
Описание
Описание на проекта: Постигане на устойчива заетост, повишаване степента на специализираното познание в областта на обществените поръчки, както и подобряване на конкурентноспособността на бизнеса в тази област.
Дейности: Организация и управление на проекта 1.Назначава се ръководител на проекта. Неговата роля е да ръководи, организира и контролира изпълнението на дейностите по проекта, както и отговаря за постигане на заложените цели. Отговаря за целесъобразното изразходване на средствата по проекта и осъществява текущ мониторинг. Изготвя, поддържа и съхранява необходимата документация по проекта в съответствие с поставените изисквания. Изготвя и представя междини и окончателни отчети по изпълнение на дейностите на проекта и предоставя информация на договарящият орган. 2.В рамките на дейността по организация и управление на проекта се предвижда назначаването на управителя на фирмата по трудово правоотношение за период от 3 месеца от стартиране на проекта, респективно планирани са разходи за трудово възнаграждение. Предвидената сума за месечно възнаграждение на същият не надвишава максималният доход определен за дейност „Административни и технически услуги“ в размер на 857 лева. Планираните разходи са по трудов договор и не попадат в обхвата на методологията за възнаграждения по ОП РЧР.
Подготовка и избор на изпълнител/и съгласно ПМС №55. Ръководителят на проекта ще изготви техническо задание и ще обяви процедура, съгласно ПМС №55 за избор на външен изпълнител/и по проекта за закупуване на техническо оборудване /компютър, монитор, лаптоп, мултифункционално устройство- принтер, скенер и копир, касов апарат /, офис обзавеждане /бюро и стол, 3 секции, делова маса с 6 посетителски стола, два шкафа /тип „контейнери“/ с по 3-4 с чекмеджета/, закупуване на софтуерен продукт /правно информационна система „Лакорда“/ и изработване на рекламни материали /1 брой информационна табела и 50 броя брошури/.
Първоначално закупуване на материали за реализиране на проекта. Предвижда се първоначално закупуване на материали за реализиране на проекта като копирна хартия, тонер касети, папки- джоб, класьори, правна литература. Планирано е досието на всеки клиент на консултантската фирма да бъде подредено посредством използването на папки-джоб и класьори, които да бъдат съвместими с мебелното обзавеждане в офиса. Честата промяна на нормативните разпоредби, които уреждат обществените поръчки налага необходимостта от периодично закупуване на правна литература- закони, наръчници, помагала.
Информация и публичност Ще се изготвят рекламни материали- брошури и информационна табела, която ще се постави на видно място в офиса на фирмата. Ще се създаде и поддържа сайт на проекта, в който редовно ще бъде публикувана актуална и подробна информация относно заложените цели и очакваните резултати. На сайта също така ще бъде разработен и активиран „електронен калкулатор“, който при избор от предварително избрани параметри /вид и предмет на обществената поръчка, стойност, начин на оценяване на офертите и пр./ ще може да калкулира цената на консултантската/ките услуга/и, с което ще се постигне по-голяма яснота и бързина в отношенията с бъдещите клиенти на консултантската фирма и ще допринесе за популяризиране на проекта с използването на иновативни подходи при неговата реализация. При публични изяви, статии и интервюта на представители на консултантската фирма, свързани с дейността по проекта, същите ще посочват процедурата и източника, по който се финансира проекта. Върху закупеното техническо и офис оборудване, необходимо за изпълнението на консултантската дейност, ще бъдат поставени стикери с информация за процедурата и източника, по който се финансира проекта и съответните за това символи. Предвижда се провеждане на две пресконференции /при стартирането и при завършването на дейностите по проекта/.
Изготвяне на стратегия. Закупуване на оборудване и обзавеждане, софтуер и консултантски услуги в практиката. Предвижда се изготвянето на стратегия от външен изпълнител, която да включва подробен бизнес-план с акцентиране върху приоритетните моменти при работата на новосъздаденото предприятие. Бизнес планът е важен инструмент за управление – в него са заложени както целите /печалба, удовлет-вореност на клиентите от предоставените консултантски услуги и т.н./, които фирмата иска да постигне през периода на реализиране на проекта, така и основните стратегии, които ще следва в бъдеще. Дейността по закупуване на техническото оборудване /компютър, монитор, лаптоп, мултифункционално устройство- принтер, скенер и копир, касов апарат/ и на офис обзавеждането /бюро и стол, 3 секции, делова маса с 6 посетителски стола, два шкафа /тип „контейнери“/ с по 3-4 с чекмеджета/ е изключително важна за реализиране на заложените цели. Техническото оборудване е необходимо за ефективно провеждане на планираните дейности като то ще се използва целесъобразно и по предназначение, с оглед предоставянето на консултантски услуги. При закупуването му ще се спазват техническите параметри зададени с проектното предложение Дейността по закупуването на офис обзавеждане играе важна роля за цялостното представяне на професионалния облик на консултантската фирма. То трябва да е функционално и комфортно, съобразено с възможностите които предлага наетото помещение и с изискванията на работещите в офиса. Закупуването на софтуерен продукт /правноинформационна система „Лакорда“/ дава възможност за пряк достъп до цялата действаща и отменена нормативна база в България- кодекси, закони, правилници, наредби, заповеди, инструкции, законопроекти. Ползаването на този софтуерен продукт изключително много би улеснил дейността по предоставяне на качествени консултантски услуги в областта на обществените поръчки. Предвижда се внедряване на следните консултантски услуги в практиката: -Консултиране на кандидати в процеса на подготовка на необходимите документи за участието им в процедура по възлагане на обществена поръчка. -Представителство на кандидатите пред възложителя в отделните фази на провеждане на процедурата, включително изготвяне на запитвания или кореспонденция при последващи вписвания на нови обстоятелства. -Съпровождане на изпълнението на договора сключен след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, с оглед защитата на интересите на клиентите; -Представителство или съдействие на клиентите в преговори за сключване /изменение на договори с държавни институции/органи и други.
Анализ на постигнатите резултати Ще се планират и организират беседи, писмени анкети и справки в „Регистъра на обществените поръчки“ воден от Агенцията по обществени поръчки, с цел събиране и обобщаване на информация.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
ЕСА-ОЦ ВИТОША АД
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 19 944 BGN
Общ бюджет: 18 587 BGN
БФП: 18 587 BGN
Общо изплатени средства: 18 587 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 18 587 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 3 989 BGN
2014 14 598 BGN
2015 0 BGN
18 587 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 15 799 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 3 391 BGN
2014 12 408 BGN
2015 0 BGN
15 799 BGN
В т.ч. Национално финансиране 2 788 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 598 BGN
2014 2 190 BGN
2015 0 BGN
2 788 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 брой новосъздадени предприятия, посредством инициативи за подкрепа на малкия бизнес
Индикатор 2 брой лица, заети в създадените предприятия 1 година след приключване на финансирането


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз