Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.1.16-0180-C0001
Номер на проект: ESF-2116-01-11007
Наименование: "Повишаване производителността и адаптивността на заетите в "Ноу Фрейм Медия" АД, чрез обучения за актуализиране и разширяване на професионалната им компетентност"
Бенефициент: "ПРАЙМ ТАЙМ МЕДИЯ" ЕАД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 23.11.2012
Начална дата: 10.01.2013
Дата на приключване: 01.03.2014
Статус: Прекратен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта: Основна цел на проекта е подобряване на адаптивността и повишаване на производителността на труда на заетите лица в „Ноу Фрейм Медия” АД чрез: • обучение на персонала с цел утвърждаване на съществуващите и придобиване на нови знания и умения за постигане на високо ниво на качество на извършваните дейности, съответстващо на европейските стандарти; • инвестиране в развитието на човешките ресурси с оглед подобряване на качеството на живот на заетите в България.
Дейности: Изграждане на операционен мениджмънт по проекта Създаване на екип, отговарящ за управлението, наблюдението и координацията по дейностите на проекта; сключване на договори между членовете на екипа и Кандидата. Създаване на методология за управление на проекта; адаптиране на Плана за действие на проекта към актуалното време и окончателното разпределение на задачите между членовете на екипа за управление на проекта. Финансово осигуряване на дейностите по проекта. Финансово и техническо отчитане на изпълнението на проекта.
Управление и координация на проекта Координиране на дейностите от Екипа за управление на проекта. Ежемесечно отчитане за хода на работата. Периодичен финансов контрол. Финансово осигуряване на управлението на проекта.
Провеждане на процедура за избор на обучаваща организация. Провеждане от Кандидата на процедура по ПМС 55/12.03.2007 за избор на външен Изпълнител (Обучаваща организация - ЦПО, с лиценз за обучение по заявените от Кандидата професии, специалности и ключови компетенции), отговарящ на заложените в проекта изисквания, който ще организира и проведе професионално обучение и обучение по английски език на заетите в „Ноу Фрейм Медия” АД.
Установяване равнището на притежаваните професионални и ключови знания и умения на участниците в обучението Провеждане на входящи тестове, индивидуални интервюта и групови срещи- разговори с участниците от целевите групи за установяване нивото на знания, умения и компетенции; анализиране и обобщаване на информацията.
Провеждане на професионалното обучение Професионалното обучение ще бъде осъществено, чрез провеждане на процедура, съгласно ПМС 55/12.03.2007 г. за избор на изпълнител – ЦПО, с опит и лиценз за обучение по заявените от Кандидата професии, специалности и ключови компетенции. Организиране и провеждане на професионално обучение: - за целева група 1: по част от професия “Компютърен график”, код 213060, специалност “Компютърна графика”, код 2130601, трета степен на професионална квалификация, квалификационен курс от 602 учебни часа в две учебни групи по 15 обучаеми в група, в рамките на 9 месеца и - за целева група 2: по част от професия “Техник на компютърни системи”, код 523050, специалност “Компютърна техника и технологии“, код 5230501, трета степен на професионална квалификация, квалификационен курс от 602 учебни часа в две учебни групи по 15 обучаеми в група, в рамките на 9 месеца. Осигуряване на представителите на целевата група, за периода на обучение, на учебни зали, оборудвани със съвременни учебно-технически средства за използване на информационни и комуникационни технологии в обучението; съвременни технически средства за представяне на информация - аудио, видео, мултиезични и мултимедийни материали; оптимално оборудване, адекватно на предлаганото професионално обучение. Осигуряване на висококвалифицирани преподаватели. Застраховане на обучаемите. Осигуряване на консумативи и комплект учебни материали за всеки от обучаемите. Разработване на процедурите за изпитите. Провеждане на изпити. Издаване на документ за придобитата професионална квалификация. Обучението ще бъде проведено в съответствие с изискванията на ЗПОО.
Провеждане на обучение за придобиване на ключови компетенции Провеждане на чуждоезиково обучение по английски език за заетите в „Ноу Фрейм Медия” АД, съобразено с входящото ниво на на представителите на целевата група и нуждите на работодателя, свързани с упражняваната дейност и ежедневните задължения на бенефициентите. Осигуряване на представителите на целевите групи, за периода на обучение, на учебни зали, оборудвани със съвременни учебно-технически средства за използване на информационни и комуникационни технологии в обучението; съвременни технически средства за представяне на информация - аудио, видео, мултиезични и мултимедийни материали; оптимално оборудване, адекватно на предлаганото чуждо-езиково обучение. Предоставяне на консумативи, материали и учебни помагала за обучение в три нива. Провеждане на изпити и издаване на документ за постигнатите нива, съгласно изискванията на европейската езикова рамка.
Анализ и оценка на резултатите от обученията Анализиране и оценяване на резултатите от проведеното професионално обучение; анализиране и оценяване на резултатите от проведеното обучение за чужд език; анализиране и оценяване на резултатите от проведените изпити.
Популяризиране на проекта и ОП „Развитие на човешките ресурси” Отпечатване на листовки, дипляни, плакати и информационни табла. Публикации на съобщения за проекта в медиите, пресата и интернет.
Наблюдение и вътрешен мониторинг на изпълнение на проектните дейности и резултатите от тях Въвеждане на система за вътрешна оценка, наблюдение, самооценка, анализ, въвеждане на корективи.
Изготвяне на междинни доклади и заключителен доклад Изготвяне на: месечни справки; междинни и заключителен технически доклади; междинни и окончателен финансови отчети и на съответните декларации за допустимите разходи.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 135 780 BGN
Общ бюджет: 0 BGN
БФП: 0 BGN
Общо изплатени средства: 0 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Национално финансиране 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
Индикатор 2 Брой лица, включени в обучение за придобиване на ключови компетенции
Индикатор 3 дял на лицата, придобили или повишили степента си на професионална квалификация
Индикатор 4 дял на лицата, придобили ключови компетенции


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз