Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.1.09-0109-C0001
Номер на проект: ESF-1109-06-08001
Наименование: Оптимизиране дейностите за професионално обучение и последващо стажуване на безработни лица от Велинград и района
Бенефициент: Териториална Организация на Научно - Технически съюзи - Велинград
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 16.10.2012
Начална дата: 15.11.2012
Дата на приключване: 01.02.2014
Статус: Приключен
Място на изпълнение: България
Описание
Описание на проекта: Интегриране на уязвимите групи на пазара на труда, чрез предоставянето на квалификация и преквалификация;
Дейности: Дейност 1. Провеждане курс "Текстообработване" І-ва група. Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 1, състояща се в: -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 1 се провежда в компютърна зала в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обаведена с 10 компютърни системи, инсталирани съвременни програми с 10 броя курсисти. Преподавателите са с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 50 дни по прогрма за 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО и е съобразено с престоя пред компютрите. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 2 Стажуване при работодател – „Текстообработване" Стажуването се осъществява в базите на партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили професията „Оператор на компютър", специалност „Текстообработване”
Дейност 3. Провеждане курс "Текстообработване" ІІ-ра група. Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 3, състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 3 се провежда в компютърна зала в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обаведена с 10 компютърни системи, инсталирани съвременни програми с 10 курсисти. Преподавателите са с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 50 дни по прогрма за 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО е съобразено с престоя пред компютрите. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 4 Стажуване при работодател – „Текстообработване" Стажуването се осъществява в базите на кандидата и партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили професията „Оператор на компютър", специалност „Текстообработване”
Дейност 5 Провеждане курс по част от професия ”Строител” специалност “Вътрешни облицовки и настилки” Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 5 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 5 се провежда в зала №2 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обаведена с необходимите материали и др. за обучение на 10 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 6. Стажуване при работодател по част от професия ”Строител” специалност “Вътрешни облицовки и настилки” Стажуването се осъществява в базите на партньорите , заявили необходимостта от кадри, част от професия ”Строител” специалност “Вътрешни облицовки и настилки”
Дейност 7 Провеждане курс по част от професия ”Строител” специалност „Бояджийски работи” Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 7 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 7се провежда в зала №2 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обаведена с необходимите материали и др. за обучение на 10 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 8. Стажуване при работодател на част от професия ”Строител” специалност „Бояджийски работи” Стажуването се осъществява в базите на партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили част от професия „Строител”, специалност”Бояджийски работи”.
Дейност 9 Провеждане на курс по професия "Работник в озеленяването", специалност „Озеленяване и цветарство” І-ва гр. Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност9 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението. -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 9 се провежда в зала №3 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обзаведена с необходимите материали и др. за обучение на 10 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 10 Стажуване при работодател на "Работник в озеленяването", специалност „Озеленяване и цветарство” І-ва гр. Стажуването се осъществява в базите на партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили Професията „ Работник в озеленяването”, специалност „Озеленяване и цветарство”
Дейност 11 Провеждане на курс по професия "Работник в озеленяването", специалност „Озеленяване и цветарство” ІІ-ра гр. Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 11 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението. -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 11 се провежда в зала №2 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обзаведена с необходимите материали и др. за обучение на 10 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 12 Стажуване при работодател на курс по професия "Работник в озеленяването", специалност „Озеленяване и цветарство” ІІ-ра гр. Стажуването се осъществява в базите на партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили професията „ Работник в озеленяването” , специалност „Озеленяване и цветарство”
Дейност 13 Провеждане на курс по професия „Камериер", специалност ”Хотелиерство” І-ва гр. Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 13 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението. -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 13 се провежда в зала №2 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обзаведена с необходимите материали и др. за обучение на 10 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 14 Стажуване при работодател на курс по професия „Камериер" , специалност ”Хотелиерство” І-ва гр. Стажуването се осъществява в базите на партньорите, заявили необходимостта от кадри, завършили Професия „Камериер” специалност ”Хотелиерство”.
Дейност 15 Провеждане на курс по професия „Камериер", специалност ”Хотелиерство” ІІ-ра гр. Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 15 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението. -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 15 се провежда в зала №4 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обзаведена с необходимите материали и др. за обучение на 10 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 16 Стажуване при работодател на курс по професия „Камериер" специалност ”Хотелиерство” ІІ-ра гр. Стажуването се осъществява в базите на партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили професия „Камериер” специалност ”Хотелиерство”.
Дейност 17 Провеждане на курс по професия „Огняр”, специалност”Огнярство” . Извършва се подготовка за изпълнение на Дейност 17 състояща се в -оказване помощ на ДБТ по съставяне на списъци на целевата група, като се съблюдават ДОИ. -информиране на курсистите за условията при които ще се провежда обучението. -подготвят се необходимите учебни материали, учебни бази, графици, договори и др. Дейност 17 се провежда в зала №4 в Дома на науката и техниката/ДНТ/-Велинград/собствена база/, обзаведена с необходимите материали и др. за обучение на 12 курсисти. Преподавателят е с дългогодишен стаж и опит при обучение на възрастни. Обучението продължаващо 42 дни по програма от 300 уч. часа, утвърдена от НАПОО. Учебните часове имат продължителност 40 мин.
Дейност 18 Стажуване на курс при работодател по професия „Огняр” специалност”Огнярство” . Стажуването се осъществява в базите на кандидата и партньорите , заявили необходимостта от кадри, завършили професия „Огняр” специалност”Огнярство”
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 169 205 BGN
Общ бюджет: 125 116 BGN
БФП: 125 116 BGN
Общо изплатени средства: 125 105 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 125 116 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 66 662 BGN
2014 58 443 BGN
2015 0 BGN
125 105 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 106 349 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 56 663 BGN
2014 49 676 BGN
2015 0 BGN
106 339 BGN
В т.ч. Национално финансиране 18 767 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 9 999 BGN
2014 8 766 BGN
2015 0 BGN
18 766 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
Индикатор 2 Брой лица, включени в заетост след обучение
Индикатор 3 дял на лицата, придобили или повишили степента си на професионална квалификация


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз