Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.1.02-0392-C0001
Номер на проект: ESF-2102-01-07030
Наименование: "Придобиване на нови професионални умения и ключови компетенции - ключ към стабилна заетост и продуктивност на персонала"
Бенефициент: „РОЛПЛАСТ” ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 29.01.2010
Начална дата: 17.02.2010
Дата на приключване: 17.10.2010
Статус: Прекратен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта: Придобиване и усъвършенстване на професионалните компетенции с цел повишаване адаптивността, устойчивостта и качеството на човешкия капитал в "РОЛПЛАСТ" ЕООД и "РОЛПЛАСТ ГРУП" АД чрез провеждане на програма за обучение на служители и мениджъри за развитие на тяхната професионална квалификация и ключови умения.
Дейности: Дейност 1 Сформиране и стиковане на екипа по проекта, провеждане на работни срещи с цел детайлно планиране и организиране на включените в проекта дейности. сформиране и стиковане на екипа по проекта, провеждане на работни срещи с цел детайлно планиране и организиране на включените в него дейности; координиране на ангажиментите с партньорите и утвърждаване на график. През същия месец ще бъде организирана и проведена пресконфереция
Дейност 2 Провеждане на пресконференции с цел запознаване на всички заинтересовани страни с проекта, целите, дейностите, резултатите и популяризиране на Оперативната програма. През същия месец ще бъде организирана и проведена пресконфереция /Дейност 2/ и ще бъдат изготвени брошури и информационни табла с цел запознаване на всички заинтересовани страни с целите, дейностите и очакваните резултати както на конкретния проект, така и на Оперативната програма, като основен източник на финансирането. На фирмения уеб сайт ще се появи специална информационна секция за реализацията на проекта и ще бъде инициирана публикация в печатно издание.
Дейност 3 Определяне на критерии за избор и иницииране на процедура за избор по ПМС 55 на доставчик/ци за провеждане на обученията за придобиване на професионална квалификация. през първия месец екипа на проекта ще определи критерии за избор и ще инициира процедура за избор по ПМС 55 на доставчик/ци за провеждане на обученията за придобиване на професионална квалификация по двете обособени позиции /Дейност 3/.
Дейност 4 Избор на доставчик/ци за провеждане на обученията за придобиване на професионална квалификация. до края на втория месец да бъде определен ЦПО и да се сключи/ат договор/и за провеждане на обученията като се разпише и одобри учебния график /Дейност 4/.
Дейност 5 Подготовка на учебни материали и осигуряване на техника и учебни зали за провеждане на обученията. Подготовка на необходимите за провеждането на обученията материали, техника и ангажирането на учебни зали /Дейност 5/. Планира се до края на втория месец, същите да бъдат изготвени и организирани за изпълнението на програмата за обучение, представена в настоящето проектно предложение.
Дейност 6 Провеждане на обучение: „Развитие и усъвършенстване на мениджърски умения и компетенции” През месец втори е планирано започването на обученията за „Развитие и усъвършенстване на мениджърски умения и компетенции” /Дейност 6/, с които 16 ръководители и мениджъри от средните и висши ръководни нива на двете компании ще развият и усъвършенстват своите лидерски умения и компетенции за управление на личностните ресурси и екипи, стратегическо планиране, целеполагане, получавне и даване на обратна връзка, делегиране, мотивиране и др.
Дейност 7 Провеждане на обучение: „Екипна ефективност и комуникация за ръководния персонал” ще стартират обученията за 133 ключови административни и производствени служители в дружеството /Дейност 8/, които ще придобият нови и особено необходими им знания и умения за екипната комуникация, теории и модели за екипна работа, развитие на екипа, екипната ефективност като инструмент за постигането на високи резултати в условията на ограничени ресурси и т.н.. През месец трети ще завършат обученията по мениджърски умения и компетенции като бъдат проведени обученията в зала на тема „Екипна ефективност и комуникация за мениджъри” /Дейност 7/.
Дейност 8 Провеждане на обучение: „Екипна ефективност и комуникация за административния и производствен персонал” ще стартират обученията за 133 ключови административни и производствени служители в дружеството /Дейност 8/, които ще придобият нови и особено необходими им знания и умения за екипната комуникация, теории и модели за екипна работа, развитие на екипа, екипната ефективност като инструмент за постигането на високи резултати в условията на ограничени ресурси и т.н..
Дейност 9 Провеждане на обучения за придобиване на професионална квалификация за част от професия„Строител - монтажник Провеждане на обучения за придобиване на професионална квалификация за част от професия„Строител - монтажник
Дейност 10 Провеждане на обучения за придобиване на професионална квалификация за част от професия „Продавач – консултант” Провеждане на обучения за придобиване на професионална квалификация за част от професия „Продавач – консултант”
Дейност 11 Постоянен процес по анализ и оценка на провежданите обучения анализ и оценка на провежданите обучения
Дейност 12 Постоянен процес на комуникация с ДО и МЗ, управление и отчитане на проекта Постоянен процес на комуникация с ДО и МЗ, управление и отчитане на проекта
Дейност 13 Обобщаване на постигнатите резултати, след завършване на всички обучения и запознаване на всички заинтересовани страни с тях. Ще бъде извършено обобщение на постигнатите резултати, като след завършване на всички обучения те ше се оповестят публично с цел запознаване на всички заинтересовани страни с тях.
Дейност 14 Изготвяне и предаване на финални технически и финансови отчети и съпътстваща документация Изготвяне и предаване на финални технически и финансови отчети и съпътстваща документация
Партньори
Партньори:
"СКИЛС КОНСУЛТ БЪЛГАРИЯ" ООД
Ролпласт Груп АД
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 134 878 BGN
Общ бюджет: 32 419 BGN
БФП: 22 693 BGN
Общо изплатени средства: 22 693 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 22 693 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 26 976 BGN
2011 - 4 282 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
22 693 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 19 289 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 22 929 BGN
2011 - 3 640 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
19 289 BGN
В т.ч. Национално финансиране 3 404 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 4 046 BGN
2011 - 642 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
3 404 BGN
Финансиране от бенефициента 57 805 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
Индикатор 2 Брой лица, включени в обучение за придобиване на ключови компетенции
Индикатор 3 дял на лицата, придобили или повишили степента си на професионална квалификация
Индикатор 4 дял на лицата, придобили ключови компетенции


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз