Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.1.02-0482-C0001
Номер на проект: ESF-2102-01-07022
Наименование: Компетенции и мотивирани служители - проспериращ бизнес!
Бенефициент: "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" АД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 24.11.2009
Начална дата: 19.12.2009
Дата на приключване: 19.12.2010
Статус: Прекратен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта: Чрез инвестиции в повишаване капацитета на служителите да се повиши производителността на труда и конкурентоспособността на един от структурно определящите работодатели в страната.
Дейности: Дейност 1: Подготовка и организиране на работата. Изготвяне на информационни материали, провеждане на пресконференция и подготовка на цялостната документация за провеждане на избор на изпълнител Подготовка и организиране на работата. Изготвяне на информационни материали, провеждане на пресконференция и подготовка на цялостната документация за провеждане на избор на изпълнител Първите два месеца от реализацията на проекта са предвидени за подготовка на учебни материали, утвърждаване на график и организиране работата на екипа за изпълнение на поетите дейности по проекта. Предвидено е провеждане на работна среща на екипа за реализация на поетите ангажименти и координация на работата. За представяне и популяризиране на проекта предвиждаме разпространение на прессъобщения и/или интервюта в няколко национални ежедневника. Целта е чрез средствата за масова информация да се постигне по-висока информираност сред общността за целите и етапите на проекта. За осигуряване на изпълнение на заложените дейности в оптимален срок, на този етап от проекта ще бъде подготвена цялостната документация за провеждане на избор на изпълнител, съгласно ПМС 55 и Закона за обществените поръчки. Изпълнението на дейностите от избрания изпълнител са изместени по-напред, за да се осигури оперативно време за извършване на процедурата за избор и евентуалното й забавяне да не се отрази на сроковете и качеството на изпълнение на дейностите по проекта. През този период ще бъдат изработени информационните материали по проекта, които ще се разпространят във всички офиси на Кока Кола Хеленик Ботълинг България в страната.
Дейност 2: Организация и координация на проектните дейности Качественото изпълнение на проекта се основава на координация на дейностите и на ефективната комуникация между служителите на водещата организация, избраните външни изпълнители и Възложителя по проекта. Ето защо, за да се гарантира постигане на заложените по проекта количествени и качествени резултати, ние сме осигурили четиричленен екип за управлението му, който е подбран на база на опит и квалификация, и репутация сред служителите
Дейност 3: Професионална квалификация: Водач на МПС, код 8400902 Обучението за придобиване на професионална квалификация ще се реализира през месеци 3, 4, 7 и 8-ми, като служителите ще бъдат разпределени на 6 групи. Това се налага, както поради броя на лицата, които ще преминат това обучение - 92, така и с цел времето на провеждане да бъде съобразено със служебните им ангажименти. Всички модули на обучението за придобиване на професионална квалификация ще се проведат в Костинброд. Продължителността на обучението е 5 дни.
Дейност 4: Обслужване на клиенти Обучението ще бъде проведено през месеци 7, 8 и 11-ти в гр. Костинброд. Обучението ще преминат 57 служители, разпределени в 4 групи, за гарантиране на максимална ефективност. Продължителността на обучението е 2 дни.
Дейност 5: Лична ефективност и развитие Обучението ще се проведе в гр. Костинброд през месеци 3, 4, 5, 10 и 12-ти. То ще обхване общо 90 служители, разпределени равномерно в 6 групи и ще е с продължителност 2 дни.
Дейност 6: Чуждоезиково обучение по английски език Обучението ще обхване общо 40 служители, разделени на групи в зависимост от определеното им при провеждането на входящ тест ниво. Поради продължителността на обучението, то ще се реализира от трети до дванадесети месец на реализация на проекта в градовете София, Костинброд, Пловдив, Плевен и Бургас.
Дейност 7: Презентационни умения Обучението ще обхване 42 служители, разпределени равномерно в 4 групи и ще се проведе през 3, 4, 5, 9, 10 и 11-ти месец в София с продължителност 3 дни.
Дейност 8: Основни управленски умения Обучението ще се проведе през 4, 8, 9 и 10-ти месец в Костинброд. То ще обхване 56 души, разпределени в 5 групи. Продължителността му е 3 дни.
Дейност 9: Екипна ефективност Настоящото е най-широкообхватното обучение и в него ще се включат общо 183 служители. То ще се реализира на 7 групи в София, Хисар, Велико Търново. Предвидено е да се реализира през 8, 9, 10 и 12-ти месец от реализацията на проекта.
Дейност 10: Управление на времето и стреса Обучението ще обхване 40 души, разпределени в 3 групи. То ще се проведе през месеци 6, 10 и 11 в гр. Костинброд с продължителност 3 дни.
Дейност 11: Управление на промяната Обучението ще бъде с продължителност 3 дни и ще се проведе в Костинброд. В него ще бъдат включени 50 служители, разпределени в 5 групи. Месеците, през които ще се реализира са 3, 4 и 5-ти.
Дейност 12: Програма за развитие на техническите умения Програмата е втората по обхват и предвижда 149 служители, разпределени в 7 групи. Тя ще се реализира през 4, 5, 6 и 7-ми месец в Костинброд и Търговище. Продължителността й е 2 дни.
Дейност 13: Компютърни умения Обучението ще се проведе през 6, 10 и 11-ти месец в София и ще обхване 34 души, разпределени в 3 групи. Предвидената продължителност на обучението е 2 дни. За качествено и ефективно изпълнение на дейностите по проекта, обученията са разпределени във времето така, че да не се застъпват обучения, в които има включен един и същ служител. Обхванати по проекта лица са разделени на групи в зависимост от тяхната настояща квалификация, установените потребности и длъжността, която заемат в компанията. Чрез това се гарантира еднаквото входящо ниво на групите и идентични потребности, произтичащи от служебните им задължения. За максимална яснота, поради броя на обученията и различната им продължителност, към настоящия проект е приложена допълнителна таблица (Приложение 1), онагледяваща разпределението на служителите в курсовете по проекта.
Дейност 14: Анализ на ефективността, оценка на изпълнението и провеждане на пресконференция за оповестяване на резултатите от проведените дейности. Последният месец от план-графика е предвиден за анализ на ефективността и оценка на изпълнението. По време на изпълнението на всяка от дейностите е предвидено да се разпространяват плакати и рекламни материали по проекта във всеки един от офисите на Кока Кола Хеленик Ботълинг България в страната. На всеки от разпространените материали ще бъде използвано логото на Европейския съюз и логото на Оперативната програма, както и следния текст: “Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд”.
Дейност 15: Предварителен, текущ, последващ контрол. Отчетността по проекта ще бъде изготвяна коректно и в срок, съгласно изискванията по програмата. Ще се изготвят междинни доклади, съдържащи пълна информация за всички аспекти на изпълнението на дейностите за съответния период. Освен това ще бъде осигурен пълен достъп до техническата и финансова документация по проекта. План-графикът е разработен така, че да не нарушава ритъма на нормалния работен процес. Участията на служителите в курсовете са равномерно разпределени във времето, като се спазва принципа на взаимна заменяемост, за да се поемат задълженията им от други служители на компанията. Поради факта, че обученията няма да се извършват на работното място, служителите ще бъдат откъснати от работния процес за времето на курсовете.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 272 208 BGN
Общ бюджет: 0 BGN
БФП: 0 BGN
Общо изплатени средства: 0 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Национално финансиране 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
Финансиране от бенефициента 116 660 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
Индикатор 2 Брой лица, включени в обучение за придобиване на ключови компетенции
Индикатор 3 дял на лицата, придобили или повишили степента си на професионална квалификация
Индикатор 4 дял на лицата, придобили ключови компетенции
Индикатор 5 Дял на служителите, успешно завършили обучение


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз