Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.2.03-1476-C0001
Номер на проект: ESF-1203-03-02164
Наименование: "Утвърждаване на нов бизнес-модел за консултиране по европейски програми и проекти"
Бенефициент: "ЕВРОКОХЕЗИЯ" ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 10.01.2014
Начална дата: 03.04.2014
Дата на приключване: 01.06.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: България
Описание
Описание на проекта: Утвърждаване, развитие и популяризиране на нов бизнес-модел в сферата на консултирането по разработване, управление и отчитане на проекти по програми на ЕС с цел развитие на предприемачеството за подобряване качеството на живот на целевата група.
Дейности: 4.Закупуване на необходимото ДМА и ДНА за първоначално стартиране дейността на фирмата. Качественото предлагане на услуги свързани с консултиране, управление, отчитане и мониторинг на проекти изисква първоначално закупуване на подходящо и адекватно оборудване, което да улесни работата на управителя. В самото начало ще се закупят на необходимите дълготрайни активи, без които предприятието не би могло да стартира дейност. Извършването на консултантска дейност изисква на първо време наличието на следните ДМА и ДНА, които ще се закупят: • Лаптоп, който ще служи за администриране на цялата консултантска дейност свързана с разработване, управление и отчитане на проекти; • Рутер, който ще се постави в офис-помещението за осигуряване на безжичен интернет; • Мултифункционално устройство за извършване на ежедневните офис дейности като разпечатване на проектни предложения, копиране на документация и сканиране. Услугите, които се предлагат от „Еврокохезия“ ЕООД включват генериране на голям документооборот, тъй като при подготовка на отчети по европейски проекти се изисква изготвяне на доказателствена документация, която да се представи пред съответните компетентни органи; • Таблет, който е необходим при извършване на консултации на място в офисите на клиентите за презентиране на различни програми, мерки и др; • Външен хард диск за съхранение и създаване на архиви на документацията в електронен вариант за осигуряване на по-голяма сигурност за нейното съхранение; • Лицензирани софтуерни продукти за работа на компютър.
7. Първоначално закупуване на материали и консумативи. За стартиране на стопанската дейност ще се закупят необходимите консумативи и материали. Ще се сключи договор за доставка с външен изпълнител като се спазят разпоредбите на ПМС 69 за неговия избор. Ще се закупят канцеларски материали и консумативи, които са необходими за работата с клиентите във връзка с изготвяне на оферти, договори, проектни предложения, отчети и др.
9. Осигуряване на публичност и визуализация по проекта Съгласно изискванията за публичност и визуализация по време на изпълнение на целият проект са включени дейности за информиране. Те ще бъдат реализиране чрез поставяне на информационна табела пред помещението, визуализиране на закупеното оборудване със стикери и разпространяване на флаери, изработване на каталози. Дейностите ще бъдат изцяло съобразени с Ръководството за публичност на ОП „РЧР”.
2. Наемане на подходящо помещение за стартиране дейността на предприятието. При стартиране на проекта се предвижда наемане на подходящо помещение в централен район, за да се улесни достъпът до предприятието и да се създаде благоприятна среда. Ще се сключи договор за наем с наемодател за срока на проекта. Помещението е необходимо за установяване на офис за извършване на основната дейност на фирмата свързана с консултиране, разработване, отчитане и мониторинг на проектни предложения. В наетото помещение ще се организират срещи с клиенти, ще се извършват консултации, както и ще се комплектова документация при кандидатстване по програми, както и при изготвяне на отчети за доказване на извършените дейности при вече одобрени договори за безвъзмездно финансиране. Предвиждат се режийни разходи, които ще се заплащат отделно от наема за функциониране на офиса. Заложени са разходи за интернет и мобилен телефон. Разходите са необходими за адекватно извършване на основната дейност на фирмата с цел поддържане на постоянна комуникация с клиентите, както и различни институции.
8. Разработване на маркетингова стратегия. По проекта е предвидена стратегия на предприятието, която ще се изработи от фирма, специализирана в бизнес планирането и маркетинговите проучвания. Стратегията ще спогне за дейността на предприято чрез идентифициране на краткосрочни и дългосрочни цели, бъдещи тенденции за развитие на пазара на предприятията заети с услуги свързани с консултиране и получаване на финансиране в сферата на изготвянето, изпълнението, отчитането, мониторинга на проектни предложения и консултирането по оперативните програми на ЕС.
5. Закупуване на необходимия стопански инвентар за развитие дейността на предприятието. Дейността включва следващ етап на закупуване на необходимото оборудване за създаване на благоприятна работна среда в офиса, както и привличане на повече клиенти. Ще бъдат закупени следните ДМА: • 1 бр. бюро, на което ще работи управителя и ще извършва своите всекидневни задължения; • 1 бр. директорски стол, който ще се използва от управителя за работа; • 1 бр. контейнер към закупеното бюро, който ще служи за съхранение на най-важната документация като сключени договори с клиенти и др. • 1 бр. заседателна маса за осъществане на срещи с клиенти; • 2 бр. шкаф за сортиране и съхраняване на документация; • 3 бр. посетителски столове, които ще се използват от клиентите.
6. Закупуване на други ДМА и обзавеждане. Дейността включва закупуване на други ДМА и обзавеждане, които са необходими за неговото напълно ефективно функциониране. Дейността е предвидена да започне след 6-ия месец, когато ще стартира реалната работа с клиентите, консултациите на място в офисите на клиентите – бенефициенти по различни програми. Ще бъде доставен и диван в наетото помещение за неговото финално обзавеждане и създаване на уют. Ще бъдат закупени: • 1 бр. диван за създаване на по-голям уют в помещението и провеждане на срещи с клиенти; • 1 бр. касов апарат при извършване на индивидуални консултации за издаване на касов бон; • 1 бр. смартфон, който ще е необходим при работа извън офиса за постоянна връзка с интернет, достъп до електронна поща, както и за входящи и изходящи обаждания към и от клиенти.
1. Управление, организация и администриране на проекта. Първоначално е планирано да се наемат ръководител и счетоводител проект на граждански договори за срока на проекта, които да окажат подкрепа в неговото изпълнение и отчитане. Счетоводителят на фирмата, както и ръководителят на проекта, ще проследяват изпълнението на бюджета и подготвят финансовите и технически отчети. Ще се провеждат седмични оперативки за следене напредъка на проекта съгласно одобрения план-график. Ръководителят на проекта и счетоводителят на фирмата ще подготвят междинни отчети, както и ще отговарят за подаване на финалния отчет. Ще се изготви план-график за дейностите по проекта, както и план за разходване на средствата. Ще бъдат спазени процедурите на ПМС 69 за избор на външни изпълнители за доставки и услуги. Ще се изготви график на тръжните процедури при стартиране на проекта.
3. Осигуряване на заетост за управителя в новостартиралото предприятие. Ще се осигури 1 работно място на целевата група по проекта. Безработното лице ще бъде самоосигуряващо се лице в новостартиралото предприятие. По време на проекта то ще осъществява консултантската дейност, тъй като напълно притежава необходимите опит и умения. Лицето ще бъде самоосигуряващо се като след приключване на проекта ще се запази неговата заетост минимум още 1 година. По време на проекта управителят ще отговаря за популяризиране на дейността на „Еврокохезия“ ЕООД сред заинтересованите страни. Той ще извършва услугите по разработване, управление и отчитане на проекти по ЕС.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
"УЕБШОП БЪЛГАРИЯ" ЕООД
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 19 089 BGN
Общ бюджет: 18 812 BGN
БФП: 18 812 BGN
Общо изплатени средства: 18 812 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 18 812 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 10 265 BGN
2015 8 547 BGN
18 812 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 15 991 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 8 725 BGN
2015 7 265 BGN
15 990 BGN
В т.ч. Национално финансиране 2 822 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 1 540 BGN
2015 1 282 BGN
2 822 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 брой новосъздадени предприятия, посредством инициативи за подкрепа на малкия бизнес
Индикатор 2 брой лица, заети в създадените предприятия 1 година след приключване на финансирането


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз