Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.2.03-0084-C0001
Номер на проект: ESF-2203-01-11007
Наименование: Организиране на транспорт за заетите лица в "Литекс Моторс" АД
Бенефициент: "Литекс Моторс" АД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 04.11.2013
Начална дата: 04.12.2013
Дата на приключване: 01.06.2015
Статус: Прекратен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     СЕВЕРНА И ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
          Северозападен
               Ловеч
                    Ловеч
Описание
Описание на проекта: Насърчаване на географската мобилността на работната сила в „Литекс Моторс” АД. Осигуряване на транспорт от и до работното място на служителите и създаване на предпоставки за постигане на устойчива заетост
Дейности: Дейност №1 Организация и управление Подготвителен етап: 1.Изготвяне на подробен план за действие – Ръководителят на проекта, заедно с другите членове на екипа, ще подготвят и разпишат подробен план за действие за изпълнение на заложените дейности. На предвиденото първо заседание членовете на екипа за управление ще се запознаят с конкретните задачи и отговорности, като се вземе конкретния опит, знания, умения и възможности да работят в екип. 2.Организиране на първа работна среща, на която ръководителят ще предложи за обсъждане разработения вече подробен план за действие. На тази среща ще се отдели специално внимание как ще се изпълняват подробно разписаните в плана дейности и плащания по тях, т.е уточняване на междинни срокове за отчитане на дейностите, изготвяне на междинни срокове за отчитане на дейностите и изготвяне на междинни отчети. Етап на изпълнение: Предвиждат се ежемесечни заседания на ръководителя по проекта с членовете на екипа за управление и всички ангажирани лица, които ще бъдат отразявани в протокол. Целта на заседанията ще бъде анализ на извършените към момента дейности, получаване на обективна реализация за хода на проекта, удовлетвореност на целевите групи, подготовка на вътрешни процедури за изпълнение на проекта, периодични инструктажи, подготвяне на междинни и окончателни технически и финансови отчети, както и набелязване на конкретни мерки за отстраняване на възникнали проблеми.
Дейност № 2: Подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители В рамките на настоящата дейност ще бъдат подготвени тръжните документи за избор на превозваческа фирма, която ще превозва служителите от градовете Ловеч, Плевен и Троян до завода за автомобили на „Литекс Моторс” АД в село Баховица. Планирано е провеждане на 2 бр. тръжни процедури: 1. Избор на фирма превозвач; 2. Избор на доставчик на рекламни материали. При избора на изпълнители „Литекс Моторс” АД ще се ръководи от следните принципи: безпристрастност, равнопоставеност и недискриминация по отношение на всички кандидати. При избора на фирма превозвач определящо ще е притежаването на лиценз за извършване на обществен превоз на пътници. При провеждането на процедурите по ПМС 69/20013 г. ще бъдат спазени всички изисквания към бенефициентите на безвъзмездна помощ по отношение на подготовката на документацията, сроковете, съгласуването с договарящия орган и подписването на договори с избраните изпълнители.
Дейност № 3 Организиране на транспорт от и до работното място за период от 12 месеца Настоящият проект обхваща лицата, пътуващи от Ловеч, Плевен и Троян до работното си място в село Баховица. Общият им брой е 122 лица, като по маршрута Ловеч-Баховица са 105 лица, Плевен-Баховица 12 лица и Троян-Баховица 5 лица. Всички заети са на обща смяна и пътуват веднъж на ден от понеделник до петък. И трите дестинации ще се обслужват от външна превозваческа фирма. По първата дестинация /гр.Ловеч – с. Баховица/ ще има 7 маршрута, всеки от които ще обхваща лицата от седемте квартала в града. Избрани са 7 маршрута от гледна точка най-голяма ефективност, удобство, бързина, брой лица и икономичност на превоза. При избора на изпълнител за превоза ще се търси фирма превозвач, която разполага с 15-местни бусове. Изборът на повече местни транспортни средства не би бил подходящ, предвид по-ниската им маневреност, която е важна за малък град с тесни улици, какъвто е Ловеч, забавяне при обикаляне на маршрутите, високия разход на гориво.Километрите на всеки от маршрутите са подробно описани в транспортните схеми и бюджета. По втория маршрут / Плевен-Баховица/ са 12 лица, а километрите са 37, съответно по третия / Троян-Баховица/ - 5 лица и 14 км. Пътуването от Ловеч, Плевен и Троян до завода в село Баховица е трудно осъществимо и почти невъзможно да отговори на работния график на лицата. Освен това завода е на голямо разстояние от центъра на селото, до където се движат междуселищните автобуси. Затова лицата от целевата група трябва да се придвижват с организиран транспорт, за да могат точно да отговорят на работния график, да се намалят закъсненията за работа и да се осигури нормално прибиране до дома без големи закъснения. По маршрутите има автобуси, но часовете на заминаване и пристигане не отговарят на графика на работещите – трябва да тръгват прекалено рано и да се прибират късно по домовете си. Пътят е в лошо състояние, често автобусите не пътуват или закъсняват много. Пътуващите по маршрутите към момента не разполагат с удобен и сигурен транспорт от и до работното място, а настоящото проектно предложение ще им осигури социална придобивка под формата на организиран ефективен и бърз транспорт.
Дейност № 4 Информиране и публичност Предвидените дейности за популяризиране на проекта са насочени към информиране на широката общественост за дейностите по проекта и финансовото му подпомагане, което е отпуснато за реализация на проекта. Всички използвани материали ще съдържат задължителните елементи за информиране и публичност на помощта от фондовете на ЕС. Съгласно Ръководството за изпълнение на дейности за информиране и публичност по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” се предвиждат две пресконференции – в началото и края на проекта за местните медии поради малкия размер на проекта. Ще се разпространят сред клиенти, доставчици и партньори на „Литекс Моторс” АД 200 броя информационни дипляни за целите, дейностите и очакваните резултати от проекта.. Отразяване на постигнатите дейности по проекта чрез публикации в печатните медии- общо 5 публикации, както и отразяването на проекта в електронните медии. Предвидени са радио репортажи- 5 броя; - 1 бр. информационна табела за реализацията на проекта с логото на ЕС и ОП "РЧР"; - 2 банера за пресконференции; - 350 химикалки, съдържащи логото на ЕС и ОП РЧР.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 62 042 BGN
Общ бюджет: 0 BGN
БФП: 0 BGN
Общо изплатени средства: 0 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Национално финансиране 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, ползвали преференции за транспорт до работното място
Индикатор 2 Дял на лицата, запазили работното място след приключване на насърчителните мерки


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз