Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.1.16-0009-C0001
Номер на проект: ESF-2116-01-07003
Наименование: Световна класа и стил във фризьорството и козметичните услуги - повишаване на квалификацията и уменията в "Стилист Капанов"
Бенефициент: ЕТ "Стилист Капанов - Кръстю Капанов"
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 22.08.2012
Начална дата: 02.10.2012
Дата на приключване: 01.10.2013
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               София град
                    Столична
Описание
Описание на проекта: Обща цел/цели Повишаване професионалната мобилност и адаптивността на заетите лица в ЕТ „Стилист Капанов – Кръстю Капанов” чрез придобиване на професионална квалификация по професии необходими за конкурентноспособността на фризьорските салони и обучение по ключови компетенции
Дейности: Дейност № 1 Управление и мониторинг на проекта Подготвителен етап: 1.Изготвяне на подробен план за действие – Ръководителят на проекта, заедно с другите членове на екипа, ще подготвят и разпишат подробен план за действие за изпълнение на заложените дейности. На предвиденото първо заседание членовете на екипа за управление ще се запознаят с конкретните задачи и отговорности, като се вземе конкретния опит, знания, умения и възможности да работят в екип. 2.Организиране на първа работна среща, на която ръководителят ще предложи за обсъждане разработения вече подробен план за действие. На тази среща ще се отдели специално внимание как ще се изпълняват подробно разписаните в плана дейности и плащания по тях, т.е уточняване на междинни срокове за отчитане на дейностите, изготвяне на междинни срокове за отчитане на дейностите и изготвяне на междинни отчети. Етап на изпълнение: Предвиждат се ежемесечни заседания на ръководителя по проекта с членовете на екипа за управление и всички ангажирани лица, които ще бъдат отразявани в протокол. Целта на заседанията ще бъде анализ на извършените към момента дейности, получаване на обективна реализация за хода на проекта, удовлетвореност на целевите групи, подготовка на вътрешни процедури за изпълнение на проекта, периодични инструктажи, подготвяне на междинни и окончателни технически и финансови отчети, както и набелязване на конкретни мерки за отстраняване на възникнали проблеми. В хода на изпълнение на проекта се предвижда периодично провеждане на анкети с бенефициентитe относно получаване на обективна информация за качеството на предоставеното обучение, удовлетвореност и възможност за последващо участие в обучения.
Дейност № 2 Организиране и провеждане на професионално обучение по част от професиятата „Фризьор”, модул „Съвременни тенденции във фризьорството” Ще се сформират две групи за провеждане на професионално обучение по част от професията „Фризьор”. За целта целевата група ще попълни заявление за участие и ще предостави документи, удостоверяващи завършено образование и здравословно състояние. На всички участници ще бъдат изготвени лични досиета, съдържащи информация за хорариума учебни часове в съотвествие с ДОИ. В процеса на реализиране на обучението в личните картони ще бъдат нанасяни резултатите от проведените изпити, както и номерата на издадените документи. Учебната програма ще бъде разработена от център за професионално обучение към ЕТ „Стилист Капанов – Кръстю Капанов”. След разработване на учебната програма ще бъдат закупени и комплектовани необходимите материали за практическото обучение.Курсът ще се проведе присъствено на работното място, като лицата ще бъдат разделени в две групи. Учебният процес ще е с продължителност 300 учебни часа за една група или общо за двете групи – 600 учебни часа.. Обучението завършва с присъствен изпит за придобиване на професионална квалификация. Съдържанието на изпитите се определя от обучаващата организация. Успешно завършилите обучението получават удостоверение образец 3-37 на МОНМ.
Дейност № 3 Организиране и провеждане на обучение по английски език Сформират се две групи за обучението по чужд език. Провежда се входящо ниво на по английски език с цел установяване на нивото на владеене на езика съгласно Европейската квалификационна рамка. Подготвя се учебната програма за три езикови нива от обучаващата организация. Подготвя се учебната програма и се закупуват учебните комплекти /учебник, учебна тетрадка и диск/, които да имат надграждаща функция. Провеждат се 300 учебни часа за всяка група или общо 600 учебни часа. Учебните занаятия ще се провеждат в специално наета за целта зала и наети технически средства като преносим компютър и мултимедиен проектор. Лекторът, провеждащ обучението има необходимата квалификация и дългогодишен стаж като преподавател. След приключване на обучението ще се проведе изпит за установяване на постигнатите резултати за всички лица. Успешно положилите изпит ще получат свидетелство.
Дейност № 4 Информиране и публичност Предвидените дейности за популяризиране на проекта са насочени към информиране на широката общественост за дейностите по проекта и финансовото подпомагане, което му е отпуснато от фондовете, за реализацията на проекта. Всички използвани материали, включително и учебните, ще съдържат задължителните елементи за информиране и публичност на помощта от фондовете на ЕС. В тази насока се предвиждат: 2 броя пресконференции - една в началото на проектното предложение и една при неговото приключване; публикации в печатни медии за отразяване на проекта; рекламно-информационни материали – дипляни и химикалки; анкетни карти за удовлетвореността от обучението; информационна табела за реализацията на проекта.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
"АЙ ВИ БИ КОЗМЕТИКС" ЕООД
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 41 416 BGN
Общ бюджет: 37 632 BGN
БФП: 37 632 BGN
Общо изплатени средства: 37 632 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 37 632 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 8 283 BGN
2013 0 BGN
2014 29 349 BGN
2015 0 BGN
37 632 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 31 988 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 7 041 BGN
2013 0 BGN
2014 24 947 BGN
2015 0 BGN
31 987 BGN
В т.ч. Национално финансиране 5 645 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 1 242 BGN
2013 0 BGN
2014 4 402 BGN
2015 0 BGN
5 645 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, включени в обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация
Индикатор 2 Брой лица, включени в обучение за придобиване на ключови компетенции
Индикатор 3 дял на лицата, придобили или повишили степента си на професионална квалификация
Индикатор 4 дял на лицата, придобили ключови компетенции


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз