Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.2.03-0434-C0001
Номер на проект: ESF-2203-18-08001
Наименование: На път до работното място и обратно
Бенефициент: Булгаринвест 90 ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 04.11.2013
Начална дата: 20.12.2013
Дата на приключване: 20.03.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               Перник
                    Перник
Описание
Описание на проекта: Насърчаване на териториалната мобилност, гарантиране на пълноцнно участие в трудовия поцес и постигане на високо качество на работната сила в „Булгаринвест 90” ЕООД
Дейности: Дейност 1: Организация и управление на проекта - Сформиране на екип за управление с ясно разпределени отговорности; разписване на длъжностни характеристики. - Създаване на вътрешна система за наблюдение, контрол и отчетност при изпълнение на дейностите, която включва: изготвяне на детайлен план график за изпълнение на проекта по дейности и отговорници; навременно идентифициране на възникнали проблеми в хода на изпълнение и тяхното своевременно преодоляване; ежемесечни срещи на екипа за управление на проекта и ръководството на бенефициента, както и с избраните изпълнители; - Осигуряване на отчетността на проекта пред Договарящия и Управляващия орган, изготвяне на всички изискуеми технически и финансови отчети, съгласно Общите условия и Договора за безвъзмездна финансова помощ и Оперативното ръководство за изпълнение на договори за безвъзмездна финансова помощ; - Съдействие на Договарящия орган в процеса на осъществяване на мониторинг на проектните дейности. Осигуряване на пълен достъп до необходимата информация и документация по проекта. Предвижда се проектът да стартира с организирането на фирмена работна среща между екипа за управление на проекта и служителите на фирмата, целева група по проекта. Целта на тази среща е да се определят начините за координация и комуникация между участващите страни по настоящото проектно предложение с цел ефективност на изпълнението на дейностите по проекта. След първата среща екипът по проекта ще провежда ежемесечни работни срещи, на които ще бъдат отчитани извършените дейности и ще бъдат планирани предстоящите задачи.
Дейност 2: Избор на изпълнители за реализиране на доставки и услуги във връзка с изпълнение на дейностите по проекта Основните дейности по проекта ще бъдат възложени на външни изпълнители. Изборът на изпълнители по проекта ще се извърши в съответствие с разпоредбите на Постановление № 69/2013 г. на Министерския съвет за условията и реда за определяне на изпълнител от страна на Бенефициенти на договорена безвъзмездна финансова помощ от Структурните фондове на ЕС. Изпълнителите ще се избират при спазване на принципите публичност и прозрачност; свободна и лоялна конкуренция; равнопоставеност и недопускане на дискриминация. Вида на процедурите ще бъде съобразена с прогнозните стойности на дейностите, предвидени в бюджета на проекта. В подготовката и реализирането на дейността ще бъде ангажиран целият екип за управление на проекта, в рамките на предварително определените им ангажименти по проекта. С оглед гарантиране на качественото изпълнение на дейностите по проекта и защита интересите на бенефициента с избраните изпълнители ще бъдат подписани съответните договори за доставки на стоки или услуги за следните дейности, предвидени по проекта, а именно: Дейност 3 „Осигуряване на транспорт до и от работното място на заетите в „Булгаринвест 90” ЕООД лица за период от 12 месеца, Дейност 4 „Осигуряване на информация и публличност по проекта” и Дейност 5 „Одит по проекта”. След сключване на договорите ще се пристъпи към изпълнение на дейностите, предвидени в проекта.
Дейност 3: Осигуряване на транспорт до и от работното място на заетите в „Булгаринвест 90” ЕООД лица за период от 12 месеца В условията на икономическа криза, намалени обеми на продажби и свиване на пазара, стимулирането на работодателите, в това число и на „Булгаринвест 90” ЕООД, чрез безвъзмездна финансова помощ за осигуряване на мобилността на заетите в трудовия процес лица е от голямо значение за запазване на заетостта и икономическата стабилност на предприятието. За 12-те представитилита на целевата група по проекта ще бъде осигурен тнспорт до и от работното място за период от 12 месеца. „Булгаринвест 90” ЕООД разполага с два търговски обекта за строителни материали, намиращи се в гр. Перник, гара „Разпределителна” и в с. Драгичево. Пет души от представителите на целевата група пътуват ежедневно от гр. Радомир до обектите на предприятието в гр. Перник и с. Драгичево, а останалите представители на целевата група пътуват ежедневно до работните си места от центъра на гр. Перник, кварталите „Изток” и „Църква” и един - от с. Студена. Съществуващата общинска транспортна схема не тговаря напълно на нуждите на работниците и служителите на предприятието, тъй като резписанието на транспортните средства се разминава с установеното работно време и в много случаи това разписание не се спазва. Живеещите в гр. Радомир сружители на предприятието нямат удобен пряк транспорт и пътуват до работното място с прехвърляне в гр. Перник. Осигуряването на транспорта до и от работното място ще се извършва от външен изпълнител, избран след провеждането на тръжна процедура съгласно изискванията на Постановление № 69/2013 г. на Министерския съвет. Изпълнителят следва да осигури едно превозно средство за минимум 12 пътници, представитили на целевата група. Превозното средство ще пътува по установения маршрут веднъж в денонощието – до работното място и от работното място до населените места, където живеят заетите лица. Маршрутът, по който ще се движи превозното средство е с. Драгичево – гр. Радомир – гр. Перник (център) – гр. Перник (Гара Разпределителна) – гр. Перник (кв. Изток) – гр. Перник (кв. Църква) – с. Студена – с. Драгичево. Този маршрут до работното място ще се изпълнява сутрин между 6.30 и 8.00 ч., всеки ден, включително събота и неделя, тъй като търговските обекти за строителни материали са на непрекъснат работен режим, с изключение на Коледните, Новогодишните и Великденски празници. В обратната посока, маршрутът е същия, и ще се изпълнява в часовете между 17.00 и 18.30.
Дейност 4: Осигуряване на информация и публличност по проекта Публичността на дейностите на проекта ще се осъществява чрез редовно информиране на заетите лица в „Булгаринвест 90” ЕООД, изпълнителите на дейностите по проекта, бизнес-партньорите на дружеството, медиите и широката общественост. Средствата, чрез които ще се осъществяват мерките за информация и публичност са: Дейности за визуализация на проекта: - Сключване на договор за изработване на информационните материали, свързани с мерките по визуализация. След определяне на изпълнителя, ще бъдат осигурени информационните и визуализационни материали по проекта – информационни табели, листовки, плакати и др.; - На входа на предприятието, в административните офиси и магазини, ще бъдат поставени информационни табели. - При провеждане на информационните събития по проекта ще бъдат използвани всички средства за визуализация на проекта – плакати, информационни материали и др. Дейности за вътрешната комуникация и информираност по проекта: – Организиране на фирмена среща със служителите и работниците на „Булгаринвест 90” ЕООД в началото на проекта за представяне на предстоящите дейности по проекта; – Предоставяне на периодична информация за изпълнението на дейностите на фирменото информационно табло. – Предоставяне на информация за изпълнението на проекта на интернет-страницата на проекта. Дейности за външна комуникация, информираност и публичност по проекта: - Организиране на две информационни събития с участието на всички заинтересованите страни – в началото и в края на проекта. - Публикация за хода на проекта на интернет-страницата на проекта; - Публикации и обяви в пресата. - Всички писмени материали и документи, изготвени във връзка с изпълнението на проекта, в това число официална кореспонденция, предоставяни материали на местните медии, годишни отчети за дейността и др., ще упоменават финансовия принос на ЕСФ чрез ОП „Развитие на човешките ресурси” и ще бъдат обозначени съгласно приложимите правила за информиране и публичност на ЕС. Количествено осигуряване на мерките за публичност: - 2 бр. информационни събития; - 3 бр. публикации в пресата; - 2 бр. информационни табели; - 400 бр. листовки; - 20 бр. плакати;
Дейност 5 : Одит по проекта След приключване на проекта, предварително избраният експерт-счетоводител ще извърши финансов одит на проектната документация и финансово-отчетните документи и ще даде становище за законосъобразността и целесъобразността на извършените разходи. Заключенията на експерт-счетоводителя, след извършения независим финансов одит, ще се отразяват в одиторски доклад. Одиторският доклад ще бъде приложен към окончателния финансов отчет за изпълнението на проекта.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:
"АКСИОПЕА КОНСУЛТ" ЕООД
Ем Би Транс Експорт ЕООД
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 30 202 BGN
Общ бюджет: 20 712 BGN
БФП: 20 712 BGN
Общо изплатени средства: 14 916 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 20 712 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 6 040 BGN
2015 8 875 BGN
14 916 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 17 605 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 5 134 BGN
2015 7 544 BGN
12 678 BGN
В т.ч. Национално финансиране 3 107 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 906 BGN
2015 1 331 BGN
2 237 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, ползвали преференции за транспорт до работното място
Индикатор 2 Дял на лицата, запазили работното място след приключване на насърчителните мерки


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз