Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-2.2.03-0200-C0001
Номер на проект: ESF-2203-08-01007
Наименование: Мобилност за устойчива заетост на работещите в "ТРИАДА ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИК" ЕООД
Бенефициент: "ТРИАДА ТРАНСПОРТ И ЛОГИСТИК" ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 04.11.2013
Начална дата: 18.12.2013
Дата на приключване: 01.05.2015
Статус: Приключен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     ЮГОЗАПАДНА И ЮЖНА ЦЕНТРАЛНА БЪЛГАРИЯ
          Югозападен
               Благоевград
                    Разлог
Описание
Описание на проекта: Общата цел на проекта е да се гарантират социални придобивки, насочени към запазване на географската мобилност на работещите, живеещи в малки населени места в района на гр. Разлог.
Дейности: Дейност 1. Организация и управление на дейностите по проекта. Тази дейност ще извършва от един Ръководител за организация и управление на дейностите по проекта, които ще бъде подпомаган при нужда от административния и ръководен персонал на «Триада Транспорт и Логистик» ЕООД. Екипната работа ще гарантира успешното управление на проекта. Това ще донесе яснота и прозрачност на начина на извършване на дейностите и ясни и конкретни задачи. Ръководителят на проекта ще организира, контролира, наблюдава и отчита цялостното изпълнение на проекта. Ще изготвя и реализира ежемесечни планове за реализация на дейностите по проекта и ще създаде система за отчитане и вътрешен контрол на изпълнението месечни отчети. Ще организира и реализира редовни ежемесечни оперативни срещи с ръководството на дружеството, на които ще докладва напредъка по проекта и дискутира възникнали трудности и нередности. Ще води кореспонденция с АЗ и следи коректността на проектното досие, финансово-отчетната документация и всичко, касаещо проекта. Чрез тази дейност ще се гарантира доброто управление на предоставените средства от програмата и качественото, в срок изпълнение на дейностите по проекта.
Дейност 2. Информиране и публичност на проекта и приноса на схемата за БФП „На път“, ОП „РЧР“ и ЕСФ. Дейността, включва методи на информиране и публичност на целевата група по проекта, служителите и работниците на „Триада Транспорт и Логистик“ ЕООД, заинтересованите страни и широката общественост за подкрепата и целите на ОП „РЧР“ и схемата „На път“. Избрани са както онлайн (интернет) публикации, така и публикации в печатни издания в местен ежедневник. Освен това и изработването и отпечатването на рекламно-информационни брошури и рекламен стикер, които да бъде поставен на автобуса, с които ще се превозва целевата група по проекта. Ще бъде изработена и поставена още и информационна табела на входа на предприятието. Също така ще се осъществи и презентация относно мисията, целите и дейностите по проекта и ФО в началото на изпълнението на дейностите. Презентацията ще бъде подготвена и изнесена пред персонала на „Триада Транспорт и Логистик“ ЕООД от Ръководителя на проекта в базата на дружеството в гр. Разлог. Също така на това рекламно-информационно мероприятие ще бъдат поканени и заинтересованите страни по проекта, широката общественост в лицето на гражданите от региона, ФО и медии. Ще бъде разпратено прессъобщение до горе изброените лица и институции, организации. До гражданите – информация за проекта и напредъка ще достига най-вече през публикациите, брошурите и чрез служителите и работниците на дружеството (по метода - от уста на уста). Ще се изготви и постави информационна табела на главния вход на базата на дружеството. Планира се „смесено“ използване на информационни източници с цел достигане на информация за проекта и ФО до възможно най-много евентуални и бъдещи кандидати за БФП по схемата и програмата. Чрез тази дейност ще се популяризират, както дейностите по проекта, така и ФО. Избраните рекламно-информационни материали са съобразени с изискванията на ФО, като все един от тях ще съдържа задължителни минимум наименованието на проекта, схемата за БФП, логото на ОП „РЧР“ и ЕСФ.
Дейност 3. Осигуряване на постоянен служебен превоз на работещите в „Триада Транспорт и Логистик“ ЕООД живеещи извън гр. Разлог. Дейността се изразява в гарантирането на превоз на целевата група по проекта от населеното им място до работното (гр. Разлог) за период минимум 12 месеца. Превозът ще се извършва с МПС - бус, собственост на предприятието, разполагащо с 14 +1 места. Това превозно средство ще прави общо по 4 курса на ден на две групи работещи, като два от тях ще бъдат сутрин, когато работниците и служителите ще започват работния си ден, а два ще бъдат в късния следобед и привечер, когато служителите и работниците ще се прибират по домовете си. Предвидено е да се извършват пътувания в две направления: 1) Отпътуване от гр. Разлог към с. Горно Крайще, откъдето ще се качват седем души; от Горно Крайще към Белица, където от предоставеният превоз ще се възползва още един от работещите в ТТЛ; След Белица, бусът ще преминава през с.Драглище, откъдето ще се качва още един от служителите. В края на работния ден същите пътници ще бъдат върнати към населените места, в които живеят със същото превозно средство, с което са били доведени до работа в началото на деня. 2) Отпътуване от гр. Разлог към с. Юруково. След като там се качат 5-има пътници, бусът продължава по маршрута си нататък, правейки още три спирания: с. Горно краище, за качване на още 7-ина пътници, работещи в гр. Разлог, преминава през с. Баня, откъдето взима още един и през гр, Банско, където се качва още един човек. Крайната точка и на тази дестинация е гр. Разлог – базата на „Триада Транспорт и Логистик“ ЕООД. Организацията на курсовете е такава, че да се извършва от общо 2-ма водача на МПС. Единият тръгва сутрин рано, извършвайки последователен обход по двата маршрута, а вторият – през същите точки привечер, след края на работния ден за целевата група. Двете групи работещи са с различно работно време, едните започват с и свършват работа с 1 час по рано, което позволява двете групи да бъдат превозвани последователно с едно превозно средство. За двадесет и трима от работещите в „Трида Транспорт и Логистик“ ЕООД осигуряването на транспорт до работното им място е от важно значение, тъй като техният адрес по местоживеене е в различно населено място от онова, в което се намира местоработата им. Освен това или въобще няма изградени обществени транспортни линии до тези трасета (третокласни пътища) или те са изключителни нередовни и несигурни. Голяма част от целевата група по проекта няма собствено МПС, с което да се самоорганизира и предвижи навреме до месторабота. Пътната мрежа в района е в лошо състояние и допълнително натоварва и изморява. Поради тази причина се предвижда организиране на превоз за тези работници и служители. „Триада Транспорт и Логистик“ ЕООД има дългогодишен опит в организирането на тези пътувания и транспортирането въобще, така че гарантира успешно реализиране на дейността.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 22 575 BGN
Общ бюджет: 17 546 BGN
БФП: 17 546 BGN
Общо изплатени средства: 17 546 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 17 546 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 4 515 BGN
2015 13 032 BGN
17 546 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 14 914 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 3 838 BGN
2015 11 077 BGN
14 914 BGN
В т.ч. Национално финансиране 2 632 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 677 BGN
2015 1 955 BGN
2 632 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 Брой лица, ползвали преференции за транспорт до работното място
Индикатор 2 Дял на лицата, запазили работното място след приключване на насърчителните мерки


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз