Оперативна програма: Всички
Район за планиране: Всички  
Обобщена информация
 

Идентификация
Номер на проект от ИСУН: BG051PO001-1.2.03-1177-C0001
Номер на проект: ESF-1203-03-13016
Наименование: Магазинче за чудесийки
Бенефициент: АТЕЛИЕ МИНЕРВА ЕООД
Източник на финансиране: ЕСФ ==> Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
Дата на решение на договарящия орган: 01.11.2013
Начална дата: 06.12.2013
Дата на приключване: 01.06.2014
Статус: Прекратен
Място на изпълнение: БЪЛГАРИЯ
     СЕВЕРНА И ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ
          Североизточен
               Добрич
                    Добрич-град
Описание
Описание на проекта: Стартиране на самостоятелна стопанска дейност от „Ателие Минерва” ЕООД
Дейности: Дейност 1: Наемане на помещение, покупка и редизайн на стопански инвентар, покупка на оборудване, необходими за стартиране на дейността Наемане на помещение: Ще бъде подготвен и сключен договор за наем на помещение за извършване на търговската дейност. Наетото помещение ще бъде освежено и пригодено за целите на дейността. (разход по правилата на ЕСФ). Помещението ще има предназначение на търговски обект, ще се охранява със сигнално-охранителна техника. Покупка и редизайн на стопански инвентар: «Ателие Минерва» ще закупи мебели – столове 15 бр., малки масички за рисуване – 15 бр., стелажи – 3 бр., скринове – 3 бр., шкафове – 2 бр., паравани – 2 бр., което отговаря на условията за допустимостта на разходи за оборудване втора употреба. Те са боядисани в бяло и патина със специална техника, която придава на мебелите старинен вид. (разход по ЕФРР). При закупуването ще се съобразим с документалните изисквания за доказване на условията за закупуване на оборудване втора употреба. Причината за покупка на старо оборудване е, че при разработването на проекта се ръководим от принципа за ефективност и ефикасност на вложените безвъзмездни средства от една страна, а от друга страна пазарът не предлага готово търговско оборудване, което да отговаря на концепцията на нашия проект (ретро-мебели). Ще бъдат закупени и монтирани на стените големи огледала, чрез които да се постигне усещане за повече простор в помещението, както и 2 лампиона, които ще го осветят, постигайки светлинни акценти (разход по ЕФРР). Закупеното оборудване е необходимо за разполагане на стоките, както и за провеждане на работилниците. Параваните са необходими за отделяне на работилницата от търговската част и осигуряване на комфорт на участниците в съответното събитие. Покупката на касов апарат е продиктувана от изискванията на данъчното законодателство. За целите на проекта и осигуряване на устойчиво функциониране на търговския обект на «Ателие Минерва» са необходими : преносим компютър ( за поддръжка на уеб-страницата и онлайн-магазина, за водене на проектната и счетоводна отчетност, за разработване на материали, необходими за работилниците, за водене на кореспонденция с доставчици) ; многофункционално устройство «копир-принтер-скенер» ( за администриране на дейността, за изготвяне на материали за работилници и други организирани събития, за изготвяне на покани, седмични програми и др, свързани с дейността ) ; професионален фотоапарат ( за изработване на фотоколажи и други арт-решения в работилниците, за поддръжка на онлайн магазина),касов апарат. ( разход по правилата на ЕФРР) Покупката им ще бъде извършена в съответствие с разпоредбите на ПМС 69/2013 г., като закупеното оборудване ще се пази минимум 5 години след приключване на проекта.
Дейност 2: Първоначално закупуване на материали и консумативи и аранжиране на търговския обект Управителят на «Ателие Минерва» ЕООД има проведени разговори за сключване на договори и получаване на дистрибуторски права с фирми, покупката на чиито продукти ще оформят профила на търговския обект като място за създаване и разпространение на арт- и крафт-продукти. Някои от тях са издателство «Точица», «Слънчоглед», «Маестро Пан», «Етерика», творци. Със стартирането на проекта ще бъдат подписани договори за дистрибуторство, ще се направи и първото зареждане с материали, подробно описани в бюджета на проекта. ( разход по правилата на ЕСФ). Покупката на количествата е съобразена с изискването на Процедурата закупените материали да бъдат изразходвани, вложени или реализирани в рамките на проекта. Стоковата характеристика ще оформи няколко къта в търговския обект, аранжирани като: - Дарове от природата ; Ръчно направено ; Стена за приятели ; Споделено Последващите зареждания са свързани с динамиката на интереса на клиентите. Консумативите, подробно описани в бюджета, са необходими за поддръжката на помещението в приветлив и чист вид, а също за работата на закупеното оборудване. (разход по правилата на ЕСФ).
Дейност 3: Реализиране на маркетинговия план Разработване на уеб-страница : Ще се разработи задание за разработване на Интернет страница на дружеството. По правилата на ПМС 69/2013 г. ще бъде избран изпълнител, който ще я направи. Тя ще съдържа информация за дружеството и неговата дейност, за проекта, за предлаганите продукти, за организираните арт- събития, онлайн-магазин. (разход по правилата на ЕФРР – нематериален дълготраен актив) . Виртуалното пространство ще бъде използвано за популяризиране дейността на «Ателие Минерва», за продажба на материали , на арт- и крафт – продукти. За да може да функционира закупения преносим компютър, ще бъде закупен и софтуер – офис пакет Windows. Рекламни материали: Тъй като организацията на работилници е дейност, която събира потребители с определени интереси и не разчита на случайни посещения, рекламните материали са необходим инструмент за достигане до клиентите. Ще бъде направена реклама на събитията по проекта в местното радио. (разход по правилата на ЕСФ)
Дейност 4: Осигуряване на възнаграждение на самонаетото лице «Ателие Минерва» ще осигури заетост по самонаемане на едно лице. Работното време на ателието ще бъде от 10.00 до 19.00 ч. , с обедна почивка от 13.30 до 14.30 ч. Почивният ден е понеделник, а събота е работен ден. Предвиденото възнаграждение е за извършване на цялостната дейност на Ателие Минерва, включително продажба на авторски уникати, на материали за изработката им; организиране на консултации по рисувателни и др. техники на изработка, на работилници; услуги по аранжиране и дизайн, връзка с творци, организиране на събития - изложби и др.
Дейност 5: Организация и управление на проекта Екипът на проекта се състои от ръководител и счетоводител. И двамата имат опит в реализиране на проекти, ръководителят е и дипломиран юрист, чиито знания са приложими при подготовката на договорите и процедурите по ПМС 69, а дългогодишният опит на счетоводителя в обслужването на малкия бизнес ще бъде в помощ на управителя при стартирането на бизнеса. . Екипът ще следва плана и графика на дейностите и ще се стреми към постигане на планираните резултати. Екипът ще е ангажиран със стриктното прилагане на правилата на ОПРЧР в проекта, с комуникацията с УО, координиране на дейностите , вътрешен мониторинг на резултатите и отчитането на дейностите.
Дейност 6: Информация и публичност Ще бъдат направени 2 пресконференции - по повод откриването на търговския обект и при приключването на проекта. Рекламните материали, предвидени в дейност 4, ще съдържат задължителните реквизити, съдържащи се в правилата за информиране и публичност. Ще бъдат направени пълноцветна табела и транспарант, които ще се поставят на търговския обект, ще се изработят самозалепващи се стикери, които ще се поставят на закупеното с проекта оборудване и обзавеждане.Резултатите от проекта ще бъдат популяризирани чрез листовка. При изработването им ще се спазят общите и специфични изискванията на Ръководството за изпълнение на дейности за информиране и публичност.
Партньори
Партньори:  
Изпълнители:  
Финансова информация
Одобрен бюджет БФП: 18 074 BGN
Общ бюджет: 0 BGN
БФП: 0 BGN
Общо изплатени средства: 0 BGN
Източник на финансиране Верифицирани средства Валута
Безвъзмездна финансова помощ 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Финансиране от ЕС 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
В т.ч. Национално финансиране 0 BGN
Реално изплатени суми
Период Размер
2007 0 BGN
2008 0 BGN
2009 0 BGN
2010 0 BGN
2011 0 BGN
2012 0 BGN
2013 0 BGN
2014 0 BGN
2015 0 BGN
0 BGN
Финансиране от бенефициента 0 BGN
Индикатори
Индикатор 1 брой новосъздадени предприятия, посредством инициативи за подкрепа на малкия бизнес
Индикатор 2 брой лица, заети в създадените предприятия 1 година след приключване на финансирането


Забележка:
Подчертан елемент от таблицата позволява показване на детайли при избирането му.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие
ЕС
Европейски съюз